VREDNE NAGRADE: “Udruženje žena Topolovčanke” osvojile dve diplome na manifestaciji Dani suncokreta u Batuši, kod Malog Crnića! (FOTO)

Tradicionalna manifestacija Dani suncokreta u Batuši, kod Malog Crnića, i ove godine okupilo je veliki broj poljoprivrednika, takmičara u kuvanju gulaša, udruženja žena, i preko 200 folkloraca iz različitih krajeva.

Screenshot

Davne 2006 godine, Batuša je proglašena selom suncokreta i od tada njeni meštani sa ponosom ističu da se njihova polja žute ovom plemenitom bojom zbog cveta koji ubira sunčeve zrake tako da ih možemo preliti u blagorodnu tečnost.

Ovim povodom, svetkovina koja se priređuje već dvanaesti put, i koja se održava na Petrovdan, kada se obeležava seoska slava nizom sadržaja koji se ističu svaki za sebe, po neki segment kulturnog, verskog, privrednog, sportskog, gastronomskog i zabavnog života u Batuši.

Screenshot

Organizatori manifestacije Dani suncokreta su Mesna zajednica, Kulturno umetničko društvo “Vlastimir  Živković” i Fudbalski klub “Integra”, a pod pokroviteljstvom opštine Malo Crniće i Centra za kulturu Malo Crniće.

Tim povodom od 14:00 časova, u Domu kulture priređena je svečanost povodom otvaranja ove manifestacije, gde su dodeljena priznanja za uspešnu saradnju pored mnogobrojnih zvanica.

Na manifestaciji Dani suncokreta u Batuši učestvovalo je i naše “Udruženje žena Topolovčanke”, na kome su osvojile diplome za najlepšu suncokret pogaču i najbolje starinsko jelo.

“Udruženje žena Topolovčanke”

Ovom prilikom, “Udruženja žena Topolovčanke” iz Topolovnika, na manifestaciji Dani suncokreta u Batuši predstavile su se sa tradicionalnim starim slatkim i slanim jelima iz našeg kraja, i uz specijalnu suncokret pogaču koju su spremile samo za ovu priliku.

Screenshot

Tokom dana održano je takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša a u večernjim satima na stadionu malih sportova priređen je i umetnički program gde je nastupilo nekoliko Kulturno umetničkih društva.

Screenshot

TPKNEWS/M.L.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker