„Gvardia“ ponovo nastupa na Ljubičevskim konjičkim igrama

Požarevljani će pnonovo uživati u muziciranju požarevačkog simfonijskog orkestra.

Orkestar „Gvardia“ koji skoro godinu dana funkcioniše pri Centru za kulturu Požarevac održaće drugu godinu za redom gala koncert na gradskom trgu povodom manifestacije „Ljubičevske konjičke igre“.

Gvardia će 30.08.2017. god. u 21 čas u svom simfonijskom sastavu publiku obradovati najpoznatijim klasičnim kompozicijama, filmskim temama a za kraj se sprema iznenađenje muzičkim spektrom internacionalnih melodija. Dirigovaće Stefan Zekić iz Narodnog pozorišta u Beogradu a tokom koncerta će nam se predstaviti i mnogi solisti kao npr. duo flauta Nora Stošić i Marija Milić, mecosopran Teodora Dimitrijević, sopran Marta Blagojević, bariton Nikola Mikić, Aleksandra Jović na mandolini, dok će novopečeni master džeza, Predrag Paunović na saksofonu izvesti poznatu kompoziciju „Pink Panter“.

Umetnički rukovodilac požarevačkog simfonijskog orkestra „Gvardia“, profesor violine Teodora Dimitrijević povodom drugog nastupa „Gvardije“ na „LJKI“ poručuje da će ponovo nastupati u rodnom gradu.

Teodora Dimitrijević umetnički rukovodilac Gvardie

– Nakon prošlogodišnjih Ljubičevskih konjičkih igara i celovečernjeg koncerta na trgu, orkestar „Gvardia“ imao je brojne nastupe u gradu kao i van njega, gostujući i prikazujući naš grad u najlepšem svetlu pomoću mladih ljudi, školovanih i odličnih umetnika. Njene koncertne aktivnosti su još u povoju pa samim tim požarevačku „Gvardiu“ čeka još puno aplauza, biseva i punih gledališta – naglasila je, iako mlada, veoma uspešna svestrana profesorica i operska pevačica, Teodora Dimitrijević.

TPKNEWS / M.Veljković

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker