POSTIGNUT DOGOVOR: Pošta Srbije besplatno isporučuje poljoprivrednicima seme za prolećnu setvu

Kabinet ministra Milana Krkobabića zaduženog za regionalni razvoj saopštava poljoprivrednicima-domaćinima u Republici Srbiji da je postignut dogovor između Javnog preduzeća “Pošta Srbije” i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu o besplatnoj isporuci semena tog instituta za prolećnu setvu.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo danas tim povodom otvara namensku telefonsku liniju. Sve količine semena kukuruza, suncokreta i krmnog bilja koje domaćini, poljoprivrednici, zadruge i zadrugari naruče novosadskom institutu, “Pošta Srbije” će u optimalnom roku dostavljati na naznačenu adresu, a tu uslugu neće naplaćivati, dok traje vanredno stanje i epidemija virusa korona.

– To je deo nastojanja da seoskom stanovništvu, koje građanima Republike Srbije obezbeđuje osnovne životne namirnice i sirovine za njihovu proizvodnju, olakšamo izuzetno važan sezonski posao – prolećnu setvu – ističe ministar Krkobabić.

Ministar navodi da je Pošta Srbije, kao društveno odgovorno preduzeće, prepoznala značaj te inicijative u ovim teškim momentima za našu zemlju i rešila da bez naknade obezbedi domaćinima Srbije, seme neophodno za setvu, dajući tako svoj aktivni doprinos rešavanju aktuelnih problema u poljoprivredi.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker