“BAMBI” IZRASTA U SVETSKOG LIDERA: U planu širenje i na tržišta Švajcarske, Austrije, Rumunije i Mađarske

Proizvodi kompanije “Bambi” uskoro će se naći u Koka Kolinim kafićima širom sveta, najavio je danas predsednik PKS Marko Čadež prilikom obilaska proizvodnih pogona ove kompanije u Požarevcu.

PKS

Čadež je istakao da će se u “Bambiju” graditi novi objekat i proizvodna linija za proizvodnju “Plazme”, a vrednost te investicije veća je od 12 miliona evra.

– Fantastična je stvar kada dođete u kompaniju koja, u godini koja nije bila ni malo laka, uspe da poveća izvoz za 15 odsto. Fantastično je kada dođete u kompaniju koja je lider kako u Srbiji tako i regionu i vidite da polako raste u svetskog lidera kao deo Koka Kola Helenik Grupe. Ovo je najveća investicija Koka kola helenik grupe ikada, od septembra biće pušten u rad 10. proizvodni pogon za “Bambi” proizvode – rekao je Čadež.

PKS

Predsednik PKS je naveo da je ova grupa omogućila “Bambiju” da od lidera u regionu širi poslovanje na nova tržišta i raste u svetskog lidera. On je najavio da će proizvodi “Bambija” uskoro dobiti oznaku “Čuvarkuća”, u okviru projekta PKS “Stvarano u Srbiji”.

Čadež je obišao modernu liniju za proizvodnju čuvenih “Bambijevih” brendova i posebno naglasio da je ponosan što vidi rešenja iz oblasti robotike koja su proizvod naših mladih stručnjaka.

Generalni direktor Koka Kola Helenik Srbija i Crna Gora Svetislav Atanasov rekao je da je kompanija Bambi, zajedno sa Koka Kolom čiji je deo postala, ulaže značajna sredstva u proizvodnju i nova zapošljavanja. On je naveo da akvizicijom “Bambija” učestvuju sa 0,6 odsto u BDP Srbije.

PKS

Generalni direktor „Bambija” Dragan Stajković najavio je da će krenuti u izgradnju razvojnog centra koji će omogućiti kvalitetnu edukaciju i sticanje novih znanja srednjoškolaca, studenata, pripravnika.

Koncern “Bambi” ima oko 800 zaposlenih u Požarevcu i Beogradu, godišnje proizvede oko 33.500 tona keksa, izvozi na 22 svetska tržišta, najviše u region, ali u planu je širenje na tržišta Švajcarske, Austrije, Rumunije, Mađarske.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker