PROŠLO PODNE: Počeo “zaključani vikend”, skoro sve zatvoreno do ponedeljka!

Danas tačno u podne stupile su na snagu nove mere Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korone. Osim apoteka, pumpi i prehrambenih prodavnica skoro ništa drugo u Srbiji ne radi.

Foto: Ilustracija

Uprkos najavama i zahtevima lekara iz Kriznog štaba, u Srbiji nije uveden policijski čas sa potpunim ograničenjem kretanja. Umesto toga, danas od podneva do ponedeljka 8. marta u šest sati ujutru biće zaključani svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, dečje igraonice, teretane, sportski objekti…

Dakle, za vikend će moći da rade samo prodavnice prehrambene robe, koje mogu da rade do 21, apoteke i benzinske pumpe, čije radno vreme nije ograničeno. Radiće i sve pijace.

U ski centrima ove mere važe sinoć od ponoći i trajaće do ponedeljka, što znači da ugostiteljski objekti na tim mestima neće raditi tokom celog vikenda. Izuzetak su hotelski kafići i restorani, koji tokom vikenda mogu usluživati samo goste koji imaju prijavljen boravak.

Kada su u pitanju ustanove kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mera, dok će unapred zakazani sportski događaji moći da se održe, ali bez publike.

S druge strane, dostava hrane je moguća 24 sata dnevno, dok je šalter-prodaja hrane i pića danas nakon 12 časova zabranjena na teritoriji čitave Srbije do ponedeljka ujutru.

Takođe, nakon 12 časova mogu da rade privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Od ponedeljka 8. marta u šest sati ujutru sve će raditi po uobičajenom režimu i radno vreme svih objekata biće ista kao i juče.

Vakcinacija protiv kovida-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker