U PETROVCU NA MLAVI NIŠTA NOVO: Nedinić na čelu opštine, a mlada “Konkubina” na čelu Skupštine

U opštini Petrovac na Mlavi, kao i u ostalim opštinama Braničevskog okruga a i Srbije, nakon decembarskih izbora, nastavlja se praksa deljenja funkcija švalerkama, prevarantima, rodbini, kumovima i “ortacima” iz kladionica i kafana.

Foto: Rtv Mlava

Već duži niz godina je opšte poznato da lokalna vlast u Petrovcu na Mlavi na bitnim funkcijama postavlja isključivo ljude bliske SNS-u, od kojih skoro 60% njih imaju diplome iz opštine Leposavić sa Kosova i Metohije i to mahom sa Ekonomskog, Pravnog i Filozofskog fakulteta, koje su za pozamašne sume, oko 10 hiljade evra po diplomi, što je i opšte poznato, kupili od nekadašnjeg narodnog poslanika republičkog parlamenta u dva mandata, Slobodana Perića iz Manastirice.

Na održanoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Petrovac na Mlavi koja je održana 9. februara, izabran je opštinski parlament i rukovostvo koje će voditi Opštinu u narednom mandatu.

Sa 36 glasova odbornika za starog-novog predsednika Opštine izabran je hronični alkoholičar Duško Nedinić, diplomirani pravnik iz Petrovca na Mlavi, dok je za njegovog zamenika izabran njegov bivši pomoćnik Boris Gvozdić, master prostorni planer takođe iz Petrovca na Mlavi. Obojica su izabrani sa liste „Aleksandar Vučić – Petrovac na Mlavi ne sme da stane“.

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Hristina Đorđević, diplomirani master politikolog sa liste „Aleksandar Vučić – Petrovac na Mlavi ne sme da stane“ sa podrškom od 35 glasova od ukupno 50, izabrana je za predsednicu Skupštine opštine umesto kontroverznog preletača Milančeta Aćimovića-Zmaja iz Šetonja, koja je, inače, prethodno vršila funkciju šefice i “Konkubine” u Kabinetu predsedika opštine. Dragan Marinković, diplomirani ekonomista iz Šetonja sa liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“, poznati ljubitelj mlade piletine, postao je zamenik predsednika Skupštine. Rasna plavuša, Tanja Cvetković Blagojević, diplomirani pravnik, izabrana je za sekretarku Skupštine, dok je Milica Marković, takođe diplomirani pravnik, postala njena zamenica.

Na predlog starog-novog predsednika, formirano je novo Opštinsko veće koje čine bivši predsednik Skupštine opštine i kontroverzni preletač Milanče Aćimović-Zmaj iz Šetonja, Dejan Živanović iz Bošnjaka, Slobodan Perić iz Manastirice, nekadašnji narodni poslanik republičkog parlamenta u dva mandata i bivši direktor Kulturno-prosvetnog centra “Petrovac na Mlavi”, koji je u februaru 2020. godine, nakon njegovog hapšenja od strane UKP-a zbog lažne diplome visoke škole i nenamenkog trošenja sredstava pomenute ustanove i zloupotrebe službenog vozila u privatne svrhe razrešen dužnosti direktora te ustanove, Goran Ristić-Rile, široj javnosti u Petrovcu na Mlavi i okolini poznatiji kao Rile Sajdžija. Bivši zamenik starog-novog predsednika opštine Petrovca na Mlavi Duleta Nedinića, inače, Duletov dugogodišnji kafanski prijatelj i čovek koji ima završenu samo osnovnu školu, Dragan Krtinić, Filip Novaković i Slobodan Milošević, svi iz Petrovca na Mlavi.

Foto: Rtv Mlava

Nakon Konstitutivne sednice, održana je redovna sednica Skupštine na kojoj su između ostalog imenovana dva nova direktora. Jasmina Stanisavljević, diplomirani ekonomista iz Petrovca na Mlavi, postala je nova direktorka Centra za socijalni rad, dok je Nemanja Stanisavljević, profesor sporta i fizičkog vaspitanja takođe iz Petrovca na Mlavi, izabran za novog direktora Direkcije za omladinu i sport.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker