PONOSNO I U JEKU PANDEMIJE: Gej parada 18. septembra u Beogradu

Ovogodišnja Nedelja ponosa trajaće od 12. do 19. septembra, dok će sama šetnja biti održana 18. septembra, saopštili su organizatori.

Gej parada

Nedelja ponosa, koja prethodi šetnji, brojaće preko 40 događaja, uključujući predstave, filmske projekcije, panel diskusije, konferencije, radionice, žurke i druge umetničke, kulturne i edukativne programe.

Slogan ovogodišnjeg prajda je “Ljubav je zakon”, a cilj šetnje, kako se navodi u saopštenju Beograd prajda, je da se podrže napori LGBTI+ aktivista i organizacija za pravno regulisanje istopolnih zajednica.

Jedan od zahteva organizatora ovogodišnje parade je usvajanje Zakona o istopolnm zajednicama i o rodnom identitetu, kao i, kako kažu, poboljšanje zdravstvenih usluga za trans osobe.

Traže i bržu i adekvatnu reakciju državnih organa i javnu osudu predstavnika vlasti na govor mržnje i zločine motivisane mržnjom prema LGBT+ zajednici, kao i usvajanje lokalnih akcionih planova za LGBT+ zajednicu.

Koordinator Beograd prajda Marko Mihailović kaže da očekuje veliki odziv, nakon nemogućnosti da se šetnja održi prošle godine zbog epidemioloških mera.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Sramota. Pederi mogu slobodno da se šetaju a deca ne mogu u škole. Ko je ovde lud? Zašto krizni štab sada ne reaguje? Verovatno ne smeju od premijerke. Kako da joj zabrane da se šetka.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker