BUJICA ODNELA AUTOMOBILE U REKU: Opština Žagubica ponovo na udaru poplavnog talasa (VIDEO)

Zbog obilnih padavina koje su noćas zahvatile opštinu Žagubica, bujične vode izlile su se iz korita lokalne reke i nanele veliku štetu domaćinstvima u selu Krepoljin i naseljima Breznica i Selište, ali srećom, žrtava nije bilo.

Foto: RTV Homolje

Kako javlja lokalna televizija ”RTV Homolje”, poplavljeno je oko 30 domaćinstava, oštećeno je nekoliko mostova i vodovodne cevi, uništeno je lokalno fudbalsko igralište kao i plastenici u domaćinstvima, a bujica je nekoliko automobila “odnela” u Krepoljinsku reku.

– Sve je počelo oko 23 sata. Trajalo je dvadesetak minuta, a nama je ostalo samo da posmatramo kako voda odnosi sve pred sobom – , rekao je za TV Homolje jedan od ugroženih meštana.

Njegov komšija kaže da je uspeo da skloni poljoprivredne mašine na bezbedno, ali je voda odnela seno za stoku.

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović tokom noći je organizovao hitnu intervenciju jedinice MUP-a sektora za vanredne situacije, vatrogasnu brigadu i komunalna preduzeća, koja su od noćas na terenu i pomažu lokalnom stanovništvu.

Na terenu se nalaze komisije opštinske uprave i radnici JP za upravljanje projektima, koji obavljaju popis štete.

Žagubicu su velike poplave pogodile i 2. avgusta 2018. godine a šteta je tada procenjena na gotovo celokupni budžet te opštine od 450 miliona dinara.

U poplavama je tada štetu prijavilo 150 domaćinstava, a preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima RS, oštećenima je do sada isplaćeno samo 20,8 miliona dinara.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker