“ILI ĆE STATI NASILJE, ILI ĆE STATI SRBIJA”: Održan sedmi protest u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu

Sedmi protest “Srbija protiv nasilja” održan je u subotu popodne, a učesnici su blokirali saobraćaj na Mostarskoj petlji.

Foto: N1

Prvobitno je bilo planirano da nakon skupa ispred Skupštine i završenih govora šetnja krene Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom do Slavije, krug oko fontane na Slaviji, pa u Bulevara oslobođenja do Autokomande, i onda autoputem do Mostarske petlje, ali je ruta skraćena na zahtev velikog broja ljudi, saopštili su organizatori.

Poslanik grupe “Moramo – Zajedno” Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je novu formu i “radikalizaciju” protesta ukoliko vlast ne ispuni sve zahteve građana, a rok za ispunjenje zahteva istekao je u četvrtak, 15. juna u ponoć. Protesti su se u subotu održali i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

“Ili će stati nasilje, ili će stati Srbija” poruka je koja je više puta poslata sa bine protesta završenog oko 21 čas. Od idućeg protesta, planirane su blokade saobraćajnica u ukupno 13 gradova Srbije.

Okupljeni skandiraju “Ima nas dovoljno”

Okupljenima se obratio Nebojša Stanojević, rudar iz Aleksinca koji je zamolio za minut ćutanja za kolege stradale u nesreći prošle godine.

“Mi rudari navikli smo na mrak, ali ono što nas je uvek držalo je svetlo kojem smo se vraćali”, rekao je on.

Obratili su se i fudbalski radnik Mirko Poledica koji je poručio da su sportisti uz glumce koji su bili na meti prethodnih nedelja, kao i student FPN-a Pavle Cicvarić, koji je poručio da “studenti više neće ćutati”.

ZAHTEVI PROTESTA “SRBIJA PROTIV NASILJA”

Zahtevi protesta su smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i članova saveta REM-a, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama i zabrana drugih medija koji promovišu nasilje, kriminal i nemoral. Traži se i smena rukovodstva RTS-a.

Među zahtevima je bilo i hitno ukidanje rijaliti programa koji promovišu nasilje, a dva dana pred četvrti protest, doneta je odluka da se rijaliti “Zadruga” na Pinku ugasi.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker