JKP “PARKING SERVIS” POŽAREVAC: I pored pandemije Kovida-19, poslovni uspeh u 2021. godini veći od planiranog

I pored aktuelne pandemije zbog Kovida-19, požarevački JKP „Parking servis“ i ove godine poslovalo je stabilno i uspešno.

Foto: M.V.

Prema rečima direktorke, Marije Papović, poslovna godina okončava se uspehom većim od planiranog.

– Početkom godine, „Parking servis“ počeo je sa izdavanjem mesečnih parking karti za garažu u Takovskoj ulici, na zahtev korisnika usluga. U pitanju je najveće javno parkiralište u centralnoj zoni grada, gde je najteže naći slobodno parking mesto u toku dana – , rekla je Papović. Ona je napomenula da se maksimalno može izdati 50 parking kartica, obzirom na to da preostali broj parking mesta mora da bude u upotrebi za jednočasovno parkiranje.

Od maja tekuće godine, „Parking servis“ raspolaže novom uslugom. Reč je o takozvanoj „parking pass“ kartici, i to tri vrste, ograničenih na period od 24 časa, tri dana i sedam dana. Ova usluga uvedena je kako bi se što većem broju korisnika omogućilo da se u toku dana parkiraju duži vremenski period u samom centru grada.

Marija Papović, direktorka „Parking servisa“/Foto: M.V.

– Ono što je značajno za „parking pass“ kartice jeste da se one mogu istovremeno koristi na sva četiri posebna parkirališta za vreme na koje su ograničene. Jednom karticom, u vremenskom periodu na koji je ona ograničena, neograničen broj puta možete ulaziti i izlaziti na svim posebnim parkiralištima – , naglasila je direktorka.

Ove godine, pušten je u rad i blok Lamela, na čemu su građani koji žive na ovoj lokaciji dugo insistirali. Osim toga, „Parking servis“ je u prethodnom periodu otvorio još dva parkirališna bloka, u ulicama Davorjanke Paunović i Sinđelićevoj. Prema rečima Marije Papović, ostalo je da se „B zona“ uvede i u bloku zgrada „Đura Jakšić“. „Parking servis“ učestvovao je u izradi projektnog zadatka za uređenje ovog prostora, raspisana je javna nabavka za izradu urbanističkog projekta, te će ovaj projekat najverovatnije biti realizovan do kraja 2022. godine.

Parking „Pijaca“ u Požarevcu/Foto: M.V.

U „B zoni“ stanarska parking karta na mesečnom nivou košta 380 dinara. Za sve ostale vozače koji se parkiraju u ovoj zoni, vreme parkiranja ograničeno je na dva sata, a cena započetog sata parkiranja je 60 dinara.

– Namera nam je bila da sve ostale korisnike preusmerimo u druge zone, a da parkiranje u B zoni omogućimo stanarima. Već prvog dana za zonu Lamela izdato je više od 50 stanarskih parking karti. Ovo je danas jedna uređena zona, u kojoj nema nepropisno parkiranih vozila, u kojoj uvek možete da nađete slobodno parking mesto, čak i ukoliko ne živite na ovoj lokaciji – , rekla je Papović.

Marija Papović preuzima zahvalnicu/Foto: M.V.

Ove godine urađena je i rekonstrukcija parkinga „Pijaca“, što je zahtevalo postavljanje nove asfaltne podloge, jer je stara bila dotrajala. Takođe, parking je zahtevao malo drugačiju organizaciju parking prostora i kretanja vozila unutar parkirališta. Svi radovi okončani su u rekordnom roku, u periodu od mesec i po dana. Parkiralište je bilo zatvoreno samo dve sedmice, kada se asfaltiralo. Radovi su podrazumevali i izmeštanje ulaza i izlaza sa parkinga, postavljanje novog ostrva i parking kućice, seta rampi, kompletne nove opreme, a tu je i brojač parking mesta na samom ulazu.

– Rekonstruisani parking prostor pušten je u rad 2. avgusta kada je naša firma proslavila 15 godina postojanja. Toga dana za sve korisnike omogućeno je besplatno parkiranje, istakla je Papović i dodala da je Grad Požarevac 5,4 miliona dinara opredelio za rekonstrukciju parterne podloge, dok je JKP „Parking servis“, iz sopstvenih sredstava, za opremanje parkirališta uložilo oko 2 miliona dinara. Takođe, istovremeno je zamenjena i naplatna kućica na posebnom parkiralištu „Dom omladine“, čime je i ovaj parking preuređen, a kolege su dobile nov i lepši prostor za rad – , rekla je Papović.

Parking kod Centra za kulturu/Foto: M.V.

Što se tiče naredne godine, planira se kompletna obnova posebnog parkirališta „Načelstvo“ u Drinskoj ulici, koju će u potpunosti finansirati „Parking servis“. Planirano je parterno uređenje u iznosu od 2,2 miliona dinara. Osim toga, biće nabavljena nova parking kućica, novi set rampi, brojač parking mesta na ulazu, kao i nova ograda.

– Kompletna investicija iznosiće oko 5 miliona dinara. Takođe, nakon dobijanja urbanističkog projekta za koji je nabavka u toku i izrade glavnog projekta – , rekla je Papović. Ona se nada da će do kraja godine i građani koji žive u bloku „Đura Jakšić“ dobiti lepše i funkcionalnije parkiralište, na kome će, nakon uvođenja B zone, uvek moći da pronađu slobodno parking mesto.

DOBIT

Poslednji kvartalni izveštaj o realizaciji Programa poslovanja za 2021. godinu, pokazao je da je „Parking servis“ ostavario dobit od 8 miliona dinara, što je iznad svakog očekivanja. U ovoj godini ostvareno je 100.000 sati parkiranja više u odnosu na plan, što govori o velikom poverenju naših korisnika u sve ono što radimo kako bi parkiranje bilo olakšano u gradu.

PRIZNANJE

Direktorki Mariji Papović je, u Aranđelovcu, povodom dvadesetogodišnjice od osnivanja Udruženja parkirališta Srbije, uručena zahvalnica Udruženja za doprinos u radu Udruženja i razvoju delatnosti parkiranja.

– Ovo priznanje nam govori da sve što je urađeno u prethodnim godina nije prošlo nezapaženo. Slobodno mogu istaći da se sve ono što „Parking servis“ danas pruža svojim korisnicima u Požarevcu, može meriti sa svim onim što imaju korisnici javnih parkirališta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu – , istakla je Papović.

(Tpknews.com/M. Veljković)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Kako nije sramota ove iz Parking servisa da se hvale postignutim rezultatima u pljačkanju građana Požarevca. Šta su uradili sa tim paruštinama osim minimalne šminke. Kad smenimo naprednjačku vlast pokazaćemo narodu koliko je Parking servis bio uspešan. Naravno da ćemo i određene tužioce da strpamo u zatvor koji su ostali nemi na naše prijave

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker