POSLE TRAGEDIJE U ALEKSINCU: EPS pozvao socijalno ugrožene građane da se prijave za besplatnu struju

Zaposleni u Elektroprivredi Srbije saosećaju sa porodicom iz sela Glogovica kojoj su dvoje najmilijih nastradali u tragičnoj nesreći od strujnog udara.

Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je ponovo pozvala socijalno ugrožene građane da se prijave za besplatne kilovat-sate i upozorila da je opasno neovlašćeno priljučenje na električnu mrežu.

U sapštenju EPS je navedeno da zaposleni u tom javnom preduzeću saosećaju sa porodicom iz sela Glogovica kojoj su dvoje najmilijih nastradali u tragičnoj nesreći od strujnog udara.

“Tragičan događaj u kojem su poginuli majka i sin na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije”, navodi se u saopštenju EPS i dodaje da svi socijalno ugroženi građani mogu da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu vladine Uredbe o energetski ugroženom kupcu.

Potrebno je da se ti građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi, a EPS nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.

Na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. godini koristilo je u proseku 48.000 domaćinstava mesečno.

Oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071 dinar ili popust u visini računa.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker