PRIPREMITE SE: Od danas pojačana kontrola alkohola i droge kod vozača

Akcija pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci počinje 14. i trajaće do 20. juna.

Ilustracija

Akciju u Srbiji sprovode pripadnici MUP-a, Uprave saobraćajne policije, a sprovodi se u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Od subote, 17. juna u 12 časova do nedelje, 18. juna u 12 časova, širom Evrope biće realizovan takozvani „Alcohol and Drugs Marathon“, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

U prvih pet meseci ove godine saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja 23.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.150 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a čak 4.200 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Jedan komentar

  1. Sa time zastrašuju narod, nigde u svetu nema da svaki dan zaustavlju i svaki dan imaju pojačane kontrole samo kod nas. Svuda se bolje živi samo kod nas zbog policije što zna da maltretira, bije i plaši narod kako im vlast naredi a mi ih plaćamo!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker