RODITELJI I ŠKOLA NEMOĆNI: Problematičan učenik OŠ u Golupcu maltretira svoje vršnjake, i niko mu ne može ništa!

U OŠ “Branko Radičević“ u Golupcu, jedan problematični učenik petog razreda, već duže vremena fizički maltretira svoje vršnjake.

Foto: Ilustracija

Reč je o maloletniku koji je već poznat nadležnim institucijama zbog nasilja i problematičnog ponašanja.

„Ovo više nema smisla! Neka neko nešto poduzme jer ću inače zabraniti svom detetu da ide u školu! Tako razmišljaju skoro svi roditelji čija su deca pretrpela maltretiranja. Ne znam ko je kriv i šta je uzrok takvom ponašanju, ali on u istom razredu s našom decom više ne može biti“, revoltirano je izjavio za „TPKNEWS“ roditelj jednog učenika koga je problematični maloletnik udario. Dodaje da problematično ponašanje ovog učenika traje već duže vremena.

Da problematično ponašanje učenika traje već duže vremena, potvrdio je i direktor škole Saša Đorđević:

„Istina je da njegovo problematično ponašanje traje već duže vreme. Maltretira ostalu decu, zadirkuje i tuče. Već nakon prvog prijavljenog slučaja odmah smo reagovali i o svemu obavestili Centar za socijalni rad u Velikom Gradištu. Potpuno shvatam roditelje maltretirane dece, ali moraju znati da je škola, na neki način, nemoćna. Činimo sve što je u našoj mogućnosti, ali to samo do granica do kojih su naša ovlašćenja“, kaže direktor škole Saša Đorđević.

Inače, kako nam je direktor Đorđević objasnio, u pitanju je dete čiji su roditelji razvedeni i koje živi u veoma teškim i lošim socijalno materijalnim uslovima, i da je njegovo problematično ponašanje verovatno zbog lošeg kućnog vaspitanja.

(Tpknews.com)
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close