ŠVAJCARSKA PRAVDA: Ubice Izabele (20) pustili na slobodu

Muškarci odgovorni za smrt Izabele Todorović pušteni iz pritvora, iako su je kao smeće bacili u šumi, kaže majka Violeta Todorović.

Foto: Izabela Todorović Facebook/ Screenshot

Za smrt mlade Izabele Todorović (20) iz mesta Turgu u Švajcarskoj, koja je poreklom iz Negotina, čije je telo krajem januara ove godine pronađeno umotano u tepih u blizini jednog šumskog puta kantona Turgau, izgleda da nije kriv niko! Kako naime saznajemo od Violete Todorović (42), ogorčene majke nesrećne devojke, trojica muškaraca koji su bili osumnjičeni da su krivi za njenu smrt, u međuvremenu su pušteni iz višemesečnog pritvora.

– Prošle smo subote bili na groblju u Turgu, gde smo pre 40 dana sahranili našu mezimicu, a baš tog dana je konačno stigao i detaljan izveštaj iz St. Galena, gde je mesec i po dana trajala obdukcija. U tom izveštaju piše da je najverovatnije umrla još 3. novembra 2017, na dan kada je nestala, a da su joj u organizmu nađeni tragovi marihuane, kokaina i alkohola. Navodno, nema tragova koji ukazuju na nasilnu smrt, pa su zbog toga te neljude koji su je, očigledno, nadrogirali i potom ostavili da umre, jednostavno pustili iz pritvora – ispričala je Todorovićeva.

Nesrećna devojka nestala je 3. novembra prošle godine, kada je poslednji put viđena živa u noćnom klubu u Cirihu. Navodno je bila u društvu dvojice, od nje dvostruko starijih muškaraca. Danima je njena porodica očekivala da se Izabela vrati ili barem javi da je dobro, jer je i pre znala da roditeljski dom napusti na dva ili tri dana. Kada se to nije dogodilo, 12. novembra prošle godine i zvanično je prijavljen njen nestanak. Policija je za to vreme nije ozbiljnije ni tražila jer, kako su rekli “radi se o punoletnoj osobi”.

– Na ovome ne može i ne sme da ostane. To je možda za sud i policiju završena priča, ali za mene, njenog oca Ervina (46), brata i sestre, ništa još nije gotovo i nećemo se smiriti dok se oni koji su doprineli njenoj smrti ne nađu iza rešetaka, a pravda bude zadovoljena – ističe Todorovićeva i postavlja niz neugodnih pitanja za švajcarsku policiju i sudstvo.

– Čak i da jeste smrt od posledica konzumiranja droge, ko joj je dao tu drogu?! Ja znam da ona nije imala para ni za piće u noćnom klubu, a kamoli za marihuanu i još skuplji kokain! Dakle, oni su je u stanu tog dilera droge, Holanđanina ili šta je već, nakljukali drogom, ko zna šta su sa njom takvom nemoćnom radili, a kada je od predoziranja umrla, jednostavno je bacili u šumu kao smeće, da se ne bi otkrilo šta su uradili. Nemo su gledali kako moje dete umire i nisu pozvali lekare i Hitnu pomoć. Da su to uradili možda bi danas bila živa. Ali, ne! Njima je samo bilo bitno da prikriju njenu smrt i sada šetaju slobodno Švajcarskom, a mi svoje dete posećujmo na groblju. Nisam dobila odgovore na pitanja zašto je bila gola, gde su nestale i njene lične stvari, odeća, dokumenta, mobilni telefon. U vilici joj je falila i veštačka zubna krunica koju je pre par godina ugradila – priča Todorovićeva i najavljuje tužbu protiv odgovornih za smrt svog deteta.

SMRT U STANU DILERA

Nesrećna Izabela najverovatnije je umrla u iznajmljenom stanu u mestu Tundorf, svega nekoliko kilometara udaljenom od mesta gde je pronađena. Reč je o stanu J. B. (36) koji poseduje državljanstva Venecuele i Holandije. On je krajem decembra prošle godine bio hapšen zbog trgovine drogom, ali je ubrzo pušten da se brani sa slobode. Njegovi susedi su svojevremeno izjavili da se radi o agresivnom čoveku iz čijeg je stana stalno dopirala buka, vika i glasna muzika sa divljih zabava koje je organizovao, na parkingu su se stalno mogli videti luksuzni automobili njegovih gostiju sa registarskim tablicama iz cele Švajcarske, a taksiji su neumorno dovozili i odvozili mlade devojke.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker