REKONSTRUKCIJA DOMA ZDRAVLJA U KUČEVU: Nova pljačka ili inflacija i poskupljenje u Vučićevom “Zlatnom dobu”?!

Pre samo par nedelja, naš portal je pisao o katastrofalnom stanju u Domu zdravlja Kučevo a naši čitaoci su mogli da vide potresne fotografije i uvere se u kakvim nehumanim uslovima rade i borave zaposleni i pacijenti ove ustanove.

Potpisivanje Ugovora/Foto: Screenshot eKučevo

Posle višegodišnjeg javašluka i zanemarivanja ovog problema i nekoliko sumnjivih pokušaja nameštanja tendera, predsednik opštine Kučevo, dr Ivan Rajičić je pre desetak dana konačno potpisao sa direktorom kompanije Modular d.o.o. iz Beograda Mirkom Lunićem Ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji i energetskoj sanaciji objekata Doma zdravlja u Kučevu.

Vrednost ugovora sa PDV-om iznosi 281.162.240,56 dinara ili u evrima 2.403.096,00 evra. Sredstva za realizaciju ugovora obezbeđena su u  skladu sa Sporazumom o bespovratnim sredstvima između Ministarstva finansija Republike Srbije, Kancelarije za javna ulaganja i KfW–Nemačke razvojna banke sa sedištem u Frankfurtu. Po planu, izvođenje radova bi trebalo da počne krajem marta ove godine. Rok za završetak svih radova je 240 dana.

Većina građana i zaposlenih je potpisivanje ugovora o početku radova u Domu zdravlja Kučevo, dočekalo sa ogromnim olakšanjem. Ono što svakog od nas brine je visina predviđenih novčanih sredstava za radove koji su po rečima stručnjaka astronomski.

Javnost je 2018. godine, obaveštena da je na osnovu urađenog projekta ovlašćene institucije u kompletnoj sanaciji Doma zdravlja Kučevo biti uloženo 117.000.000,00 dinara ili u evrima 1.000.000,00 evra. Građani i kompletna javnost su povećanjem potrebnog iznosa za izvođenje radova prosto zbunjeni i sami sebi postavljaju logična pitanja, da li je u pitanju inflacija i poskupljenje građevinskog materijala u Vučićevom “Zlatnom dobu” preko 140 posto? Da li je na pomolu nova najveća orkestrirana pljačka državnog novca u istoriji Kučeva? Da li se delom tog novca plaćaju autobusi za odlazak na mitinge Srpske napredne stranke? Da li Srpska napredna stranka tim novcem kupuje izbornu volju građana? Da li se iz tog novca finansiraju besplatne zabave za penzionere u hotelu Rudnik sa ciljem da se pruži podrška Srpskoj naprednoj stranci? O tome kako će veliki deo tog novca završiti u privatne džepove kriminalnog naprednjačkog kartela ne smemo ni da pomislimo?

Odgovor na sva ova pitanja i regularnost celog procesa bi trebali da daju oni koji su zaduženi da brinu o ceni radova i izboru najboljeg ponuđača a to su direktorka dr Emina Perić i član Opštinskog veća Dragan Milosavljević, inače zaposleni u Domu zdravlja koji su i ovog puta ostali nemi. Kao i obično njihove funkcije u ovakvim i sličnim slučajevima su protokolarne i služe samo za slikanje što ih u budućnosti ne oslobađa odgovornosti. Verujemo da će zasigurno interesovanje za ceo slučaj pokazati KfW–Nemačka razvojna banka, finansijer celokupnog projekta što može dovesti do međunarodnog skandala širokih razmera.

Predstojeći izbori su prilika da se ovakvom rukovođnju opštinom na nedvosmislen način kaže ne a nakon toga će policija, tužilaštvo i sudstvo imati pune ruke posla u ovoj opštini jer sve što je do sada urađeno nije za svakodnevno hvaljenje na lokalnom režimskom elektronskom portalu već za detaljnu istragu jer mnogo toga u vezi njih i oko njih je obavijeno velom tajne gde su umešani razni naprednjački koordinatori i umišljeni tajkuni. Uglavnom su najveće tajne kad je reč o novcu.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

20 Komentari

  1. Auuu pa ovo je strasno! Neko se ovde debelo ugradio Jos ako radnici Modulara budu smesteni u hotel Rudnik bice veselo za gazda Acu Karatistu?

  2. Ako stvarno radnici ove firme budu smešteni u hotelu izračunajte 240 dana puta 5 radnika, prenoćište je 5.000 dinara to je šest miliona dinara ili oko 50.000 evra za Milogorca.

  3. Radim u jednom gradiću u Nemačku blizu frankfurta lično ću se potrudim da ova banka prekontroliše gde ovi troše njihove evrove. Ću ih prijavim sa puno ime i prezime.

  4. Totalni haos, pa u tom domu zdravlja već je nešto pokušavano da se uradi i već su potrošena ogromna sredstva? E sad Jovo nanovo sve ispočetka. Pa vi niste normalni ili mi nismo, nešto se dešava? Nećete daleko, Zabela plače za vama, samo polako, krave se po redu ližu?

  5. A Rajičić se hvali kako su oni obezbedili sredstva,pa zar on misli da njemu tako nesposobnom neko nešto veruje, on je postavljen na to mesto da sluša, da potpisuje i da ćuti.

  6. Колико видим донација је из Немачке Развојне банке а не из неке Руске банке. Надам се да напредњачко русофилски клан то види. Време је да се положе рачуни за сва злодела које су напредњаци учинили према овом народу

  7. Ma u ovo su ukljuceni iz vrha Srpske napredne stranke, daj Boze da nije i sam Vucic a njegov brat sigurno. Tu je i konobar iz Surdulice Boske, kum od Ace Karatiste. Sve moj do mojega. Robijace svi oni dozivorno

  8. Narod ubrzano beži u inostranstvo, javni dugovi su sve veći, kriminal rastura društvo… Sa trenutnom postavkom stvari Srbija nezadrživo srlja u propast. Izbori će teško nešto da promene, stranački i parlamentarni život je potpuno ubijen i zatrt od strane SNS-a. Ne postoji ni promil šanse za održavanje zakonitog izbornog procesa. Kada bi se nekim čudom čak i desilo da pobedi opzicija država je posle Vučiča i SNS-a do temelja opljačkana, rasprodata, prezadužena i uništena

  9. Meni visina radova uopšte nije čudna. SNS projekti su napumpani po celoj Srbiji. Krade se na veliko. Sve je sakriveno i ispod žita

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker