NOVO ZLATO ZA MLADE GRADIŠTANCE: VGSK osvojilo prvo mesto na Republičkom prvenstvu u odbojci!

U Kladovu se 20. i 21. marta 2017. godine, održalo Republičko prvenstvo osnovnih škola u odbojci, na kome je učestvovalo osam ekipa koje su bile podeljene u dve grupe.

Foto: Jelena Pantić

U A grupi su bile škole iz Gračanice, Stare Pazove, Leskovca i Velikog Gradišta, dok su u B grupi igrale škole iz Subotice, Knjaževca, Kleka i Prijepolja. Po propozicijama direktno u finale su išli pobednici grupa a drugoplasirani u borbu za bronzanu medalju.

Prvog dana takmičenja odigrana su po dva kola u obe grupe, a u grupi A su se izdvojile ekipe iz Velikog Gradišta i Stare Pazove, koje su u međusobnom susretu odlučivale koja će ekipa u finale a koja u borbu za bronzanu medalju. Od početka utakmice igralo se poen za poen, videla se nervoza kod obe ekipe jer je ulog bio ogroman. Prvi set osvajaju Pazovčani što nije poremetilo mladu ekipu VGSK koja se spektakularno vraća u utakmicu, uspeva prvo da izjednači a zatim i preokrene rezultat i dođe do pobede od 2:1 vredne borbe za zlatnu medalju.

Foto: Jelena Pantić

I u grupi B je bilo mnogo neizvesnosti. Posle prvog dana se činilo da će škola iz Knjaževca stići do finala, međutim njihov kiks u poslednjem kolu iskoristili su dečaci iz Kleka i plasirali se u finale.

A onda u finalu pravi spektakl. Sjajno su mladi gradištanci otvorili utakmicu, igrali su požrtvovano, bodrili su jedan drugog za svaki poen i dolaze do vođstva u setovima od 1:0. Dobro otvaraju i drugi set međutim pri kraju kao da su se uplašili pobede što dečaci iz Kleka koriste i dolaze do izjednačenja. Ceo turnir je stao u jedan set. Mladi dečaci iz Gradišta, i ako su bili najmlađa ekipa na turniru, povratili su poljuljano samopouzdanje, nije bilo izgubljene lopte na terenu, borili su se kao lavovi i došli do pobede i istorijskog uspeha.

Foto: Jelena Pantić

Svega ovoga ne bi bilo da nije bilo fantastične atmosfere u ekipi, ekipa je bila daleko tehnički najobučenija na turniru, a ove mlade dečake sjajno je pripremio i vodio trener Dejan Milanović, kome dečaci bezrezervno veruju, a ogromne zasluge idu i njihovim nastavnicama Biljani Perić i Verici Jović, kao i direktoru Draganu Mandiću.

TPKNEWS/SSOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker