DŽESIKINA BEBA UKRADENA? Jeziv slučaj mrtve bebe iz Petrovca na Mlavi polako se odmotava (VIDEO)

Porodilište u Petrovcu na Mlavi na samom početku ove 2020. godine našlo se pod lupom javnosti, ali i policije i tužilaštva.

Foto: Screenshot Facebook

Najgora noćna mora zadesila je trudnicu Džesiku Floranović (23) iz sela Ranovac koja tvrdi da je greškom lekara iz porodilišta u Petrovcu na Mlavi umrla njena beba.

Naime, protiv porodilišta u Petrovcu na Mlavi poslednjeg dana stare godine podneo je prijavu David Nedeljković iz sela Ranovac i Udruženje “Za istinu i pravdu o bebama”. U ovom porodilištu je Davidova supruga Džesika Floranović (23) rodila, po rečima lekara, mrtvu bebu, čije posmrtne ostatke ne žele da im daju. Ipak, roditelji ne veruju u ovu priču.

Oni su se oglasili u lajvu na Fejsbuku i otkrili nove detalje.

Roditelji i Radiša Pavlović, predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” i član Vladine Komisije za nestale bebe su pred kamerama pokazali poslednju dokumentaciju koju su uzeli iz poridilišta u Petrovcu na Mlavi, za koju, kako kažu, da je katastrofa.

– U lekarskoj dokumentaciji stoji da je Džesika porođena 29. decembra u 1:27 sati posle ponoći, ali lekarska dokumentacija počinje da se vodi od 27. decembra, nedostaje 26. decembar kada je Džesika primljena u bolnicu – , kaže Radiša Pavlović, predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” i član Vladine Komisije za nestale bebe.

Naime, u lekarskoj dokumentaciji stoji da je porodilji pokazan mrtav plod 8:00 sati nakon porođaja, odnosno 29. decembra u 09:52 sati, dok je Džesiki proturen papir da potpiše da je neposredno posle porođaja videla mrtvo dete.

Kako je istaknuto u videu, najstrašnija stvar je ta, da u lekarskoj dokumentaciji koju je overila i potpisala načelnica porodilišta u Petrovcu na Mlavi, dr Danijela Katić, stoji da su 29. decembra u 14:00 sati plod i posteljica poslati na patologiju u Opštoj bolnici u Požarevcu, dok je Davidu, ocu deteta, 30. decembra u 09:36 sati u kapeli u Petrovcu na Mlavi, pokazano telo mrtve bebe, na kojoj nije rađena obdukcija, a koje se nalazilo u kutiji na kojoj je pisalo Džesika Floranović.

– U lekarskoj dokumentaciji našli smo dve istorije bolesti. U jednoj istoriji bolesti piše da je primljena kontrola normalne prve trudnoće, a u drugoj kontrola visokorizične trudnoće. Šta su oni ovde pokušavali da montiraju i rade to će ustanoviti nadležni državni organi – , kaže Radiša Pavlović, predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” i član Vladine Komisije za nestale bebe.

Džesika je u bolnicu primljena 26. decembra, odrađen je CTG koji je pokazao da je sve u redu i najpre je pripremana za carski rez. Nakon toga Džesiki je 27. CTG rađen opet koji nije registrovan u otpusnoj listi, a, koji je takođe pokazao da je sve u redu, ali sa promenom plana. Ovoga puta doktor je, kako ističu, insistirao da se sačeka i da se proba porođaj pirodnim putem. Džesika i dalje čeka, da bi joj 28. CTG bio urađen ponovo i saopšteno da se više ne čuju otkucaji srca kod bebe.

DA LI JE DŽESIKINA BEBA UKRADENA?

Kako tvrde par svedoka, 15 minuta pre nego što se Džesika porodila, dve nepoznate žene u civilu došle su autom ispred Doma zdravlja i ušle su pravo na porodilište. Deset minuta nakon što se Džesika porodila, ove dve nepoznate žene, misteriozno su nestale iz bolnice.

OGLASILE SE OPŠTE BOLNICE IZ PETROVCA NA MLAVI I POŽAREVCA

Iz Opšte bolnice Petrovac na Mlavi kratko su rekli da je telo mrtvorođene bebe Džesike Floranović poslato 29. decembra na obdukciju, da je nadzor lekara pokrenut i da će se uskoro utvrditi šta se tog dana dogodilo.

– Telo je na obdukciji u Požarevcu, gde će biti utvrđeno da li je bilo nepravilnosti tokom porođaja. Mi smo ispoštovali proceduru i uradili sve što zakon nalaže – rekli su iz bolnice.

Dok, kako su rekli iz Opšte bolnice u Požarevcu, 30. decembra je u njihovu ustanovu dopremljeno mrtvorođenče zbog obdukcije, jer petrovačka bolnica nema obducenta.

– To je jedina veza naše bolnice i ovog slučaja. Čim obdukcioni nalaz bude gotov, zajedno sa mrtvorođenčetom biće vraćen Opštoj bolnici Petrovac na Mlavi, gde je izvršen porođaj, ukoliko nadležni organi ne budu zahtevali drugačije. Opšta bolnica Požarevac u svemu je postupila u skladu sa zakonima i pravilnicima koji definišu postupanje u ovakvim situacijama – naveo je dr Danko Nikolić, v.d. direktora OB Požarevac.

DOKTOR SPREMAN DA SVEDOČI

Na Džesikinoj otpusnoj listi navodi se da je imala visokorizičnu trudnoću. Po rečima Pavlovića, ginekolog koji joj je vodio trudnoću ovo demantuje i spreman je da svedoči.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker