PETICIJOM GRAĐANA PODRŽAVAJU SVOJE ZAHTEVE: Radnici „PSSS Požarevac“ zbog oca Dijane Hrkalović radikalizovali štrajk

Zaposleni u „Poljoprivrednoj Savetodavnoj i Stručnoj Službi“ Požarevac D.O.O. su radikalizovali štrajk koji su započeli 10. septembra.

Strajkači prikupljaju potpise/Foto: M.V.

U sredu su u svojim prostorijama koje se nalaze na zabelskom putu organizovali skupljanje potpisa građana koji žele da podrže njihovu peticiju za smenu rukovodstva. Prema rečima samih štrajkača odziv je veoma dobar i do sada su skupili preko 700 potpisa podrške. Kada završe svoju akciju prikupljanja potpisa kojim podržavaju njihove zahteve peticiju će proslediti Ministarstvu poljoprivrede i rukovodstvu grada Požarevca.

U svom zahtevu traže da pismene neopozive ostavke podnesu direktor Dane Hrkalović, predsednik skupštine Dragan Ignjatović i članovi: Ljubiša Stoilković, Vesna Ljubisavljević i Dragana Urošević. Prema navodima iz zahteva Štrajkačkog odbora, razlozi za ovakav potez zaposlenih su višestruki jer postoji osnovana sumnja da je direktor Dane Hrkalović u više navrata zloupotrebio položaj kao odgovorno lice čime je naneo ogromnu štetu „PSSS Požarevac“ doo naročito potezima koje je sa skupštinom povlačio i izgubio poslove koje je “PSSS Požarevac” imala u Zaječarskom i Borskom okrugu, a takođe je izgubio i poslove sa firmom PKB koje je godinama držao “PSSS Požarevac”.

– Blokada računa firme I nečinjenje aktivnosti da se isti odblokiraju, kao I prethodno odbijanje direktora da se dogovori da u više mesečnih rata isplati dug izvršnom poveriocu već svesno I namerno dovođenje firme u tešku finansijsku situaciju. Ne izjavljivanje žalbe I ne utuživanje po sudskim presudama I ispravkama sudskih presuda.

Nenamensko trošenje sredstavava i direktnog sukoba interesa direktora Daneta Hrkalovića za izbegavanje naplate potraživanja u visini preko 400.000 dinara prema Stočarskoj Zadruzi “DH stočar” čiji je on osnivač I gde je njegov sin Dejan Hrkalović direktor.

Sumnjive isplate izuzetno velikih iznosa po sudskim presudama za nadoknadu štete po otkazu ugovora o radu Danetu Hrkaloviću, koje mu je isplatio bivši direktor Nenad Vujčić, tri dana pre nego što je podneo ostavku I to u visini preko 2 miliona dinara (isplaćeni topli obroci, regresi, prekovremeni sati) iako Zakon o radu decidno govori da je moguća isplata samo osnovne zarade – piše u zahtevu Štrajkačkog odbora.

Prema rečima samih štrajkača, ovaj Štrajk su organizovali, slobodnom voljom, većina zaposlenih radi zaštite svojih radnih mesta.

– Kap koja je prolila čašu I naterala na ovakve ekstremne mere je najava direktora da će ugasiti poslove koje radi laboratorija I donosi 50% prihoda firme, čime direktno ostaju bez posla svi zaposleni na poslovima u laboratoriji koji tu rade preko 20 godina – pričaju štrajkači.

Štrajkački odbor svoje zahteve u pisanom obliku dostavili su: direktoru društva, predsedniku Skupštine društva, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede, Osnivaču društva Vladi republike Srbije, gradonačelniku grada Požarevca I inspekciji rada.

DANE HRKALOVIĆ

Direktor “PSSS” Požarevac D.O.O, Dane Hrkalović zbog kojeg je ova firma štrajkovala, pre povratka u “PSSS” radio je u svojoj firmi “DH stočar”. Šast meseci bio je I director JP ”Ljubičevo” gde je upamćen kao direktor kome su konji gladovali, a na osnovu izvršnih, sudskih presuda zaplenjeni svi pehari osvojeni na takmičenjima, umetničke slike, kancelarijski materijal I nameštaj velike vrednosti, koji potiče još iz obrenovićevskog doba. Jedno vreme je bio odbornik, a obavljao je I funkciju člana opštinskog veća I pomoćnika gradonačelnika zaduženog za poljoprivredu. Ipak, najpoznatiji je široj javnosti kao otac Dijane Hrkalović, državne sekretarke MUP-a Srbije, koja je pre izvesnog vremena smenjena sa te funkcije.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker