NAGRADNI KONKURS: Obnavlja se Milenina galerija

Gradska uprava Požarevca raspisala je nagradni konkurs za izradu idejnog rešenja za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju rodne kuće poznate slikarke Milene Pavlović Barili (1909-1945), u čijem sastavu je i galerija koja nosi njeno ime.

Foto: Milenina galerija u Požarevcu

Objekat u kojem se nalazi galerija ima 100 kvadrata, dok je u podrumskom delu na raspolaganju još 80. Da bi dogradnja i obnova mogli da se obave, prvo je zatraženo mišljenje Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Smederevu.

Izložbeni prostor treba da ima oko 120 kvadrata, a podrumski 100, kako bi se u njemu održavale gostujuće izložbe i umetničke radionice. Takođe, neophodna im je prostorija od 20 kvadrata za pakovanje umetničkih dela, još jedna takva koja bi služila kao galerijski depo, pet kancelarija, čajna kuhinja i ostava, kao i tri toaleta. Osim navedenog, neophodno je uraditi i rekonstrukciju fasade i popločavanje staza.

Autori konkursa treba da predlože idejno rešenje sa predračunom radova za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju objekta. Najbolji rad nagradiće se sa 200.000, a drugoplasirani sa 120.000 dinara.

Rok za slanje idejnih rešenja je 25. avgust, do 12 sati. O njima će odlučivati šestočlani žiri, kojim će predsedavati gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović. Odluka o najboljim rešenjima treba da se donese u roku od 20 dana od dana otvaranja pristiglih radova.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker