POLICIJA DEMOLIRALA POGREŠAN STAN, VLASNIKU PORUČILI: „Neka štetu plati NN lice koje jurimo“ (VIDEO)

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Višnjičkoj banji u ponedeljak, kada je kriminalistička policija upala u stan u ulici Slobodana Jovanovića, očigledno jureći okorelog kriminalca, i potpuno ga demolirala. Kako se kasnije ispostavilo, policija je promašila zgradu, i nema nameru da nadoknadi štetu vlasnicima.

Foto: Privatna arhiva

Na pomenutoj adresi trenutno boravi Filip S., rođak Biljane M., vlasnice stana, koja živi u Švedskoj.

Dok je Filip bio na poslu, usledila je opsežna akcija policije prilikom koje su provaljena i uništena ulazna vrata, ali i vrata od spavaće sobe, polupano je staklo kao i delovi nameštaja. S obzirom da nikog nisu našli, zapečatili su stan i otišli.

Potom je upravnik zgrade zvao Biljanu u Švedsku, rekavši joj da je desetak policajaca upalo u stan tražeći Filipa, što je bila njegova pretpostavka.

Biljana je pozvala Filipa pitajući ga zašto ga policija juri.

– Bio sam zbunjem njenim pitanjem i čitavom situacijom. U životu nisam platio kaznu za vezivanje pojasa, a kamoli da me jure pripadnici kriminalističke policije. Odmah sam otišao u MUP “29 novembar” i razgovarao sa inspektorkom koja je vodila akciju – priča Filip za list Danas.

A razgovor je bio posebno spektakularan, jer je ličio na scenu iz američkih komedija.

– Davao sam izjavu i odgovarajući na pitanje gde trenutno živim, rekao sam u ulici Slobodana Jovanovića. Na to mi je inspektorka rekla: „Ne vi živite u ulici Višnjički venac“. Ja kažem ne, i ponovim, a ona ponovi svoje. Tada mi je bilo jasno da su promašili zgradu – kaže Filip.

Dodaje da navigacija često greši u njegovoj ulici jer se ona račva, te da vozače navodi u susednu ulicu, a zgrade u tom naselju su identične.

– Kada je inspektorka shvatila da je pogrešila, mada nije priznala, rekla mi je da će otpečatiti stan i da mogu da se vratim da spavam u njemu. Pitao sam je da li bi ona spavala u stanu sa razvaljenim i otvorenim vratima, na šta mi je ona odgovorila pitanjem – čega se plašim, navodi Filip.

Sagovornik Danas je odgovorio da se ne plaši da prespava, ali kako da ostavi otvoren stan kada sutradan bude krenuo na posao.

Inspektorka mu je savetovala da kupi pur penu i time reši problem.

– Na pitanje ko će da plati štetu u stanu, odgovorila je da policija sigurno neće, i da to uradim sam. Rekao sam joj da samo za ulazna vrata moram da radim mesec dana, a ona je konstatovala da su zaista dobra vrata, da su i oni bili iznenađeni kada su došli i da su jedva upali u stan – kaže sagovornik.

Filip je bio zbunjen čitavom situacijom, i zamolio je inspektorku da pozove vlasnicu stana, Biljanu, čisto da joj objasni da njega ne jure.

– Nerado je to učinila, ali je na kraju pozvala Biljanu. Moja rođaka je takođe pitala ko će da plati štetu, a inspektorka joj je poručila da može da tuži NN lice koje su gonili. Na Biljanino pitanje, pa dobro, koje je to NN lice, usledio je spektakularan odgovor: „E, to ne možemo da vam kažemo zbog istrage“ – ističe Filip.

Ulazna vrata su u međuvremenu zamenjena o trošku vlasnika, ali haos u stanu i dalje stoji.

– Ima tu gomile posla koji iziskuje i dosta novca. Šta će biti dalje, ne znam – kaže Filip.

Novinari su kontaktirali Biljanu koja je, kako kaže, i dalje u šoku.

– Sve što se dogodilo je skandal, a posebno drzak odnos policije. Ne znam kome da se obratim, sem medijima. Policiju ću svakako da tužim – poručuje Biljana.

Iz MUP-a Srbije nisu odgovorili na pitanja u vezi ovog slučaja.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Kakva je naša policija svi znamo. Najnovije. Diler i mafijaš u pokušaju razbije dečku glavu vadi pištolj i puca policija ga šatro privede i posle toga naravno pusti. Epilog, prebijen dečko u bolnici mafijaš slobodno šeta. I posle će Vučić da moli narod da brani Srbiju. Ovakvih scena ni u ludnicama nema.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker