BIZARAN ODGOVOR DIREKTORA POŽAREVAČKE BOLNICE: “Lakše pokojnika izbaciti kroz prozor nego nositi okolo!” (VIDEO)

“Požarevačka bolnica. Dva’es’ prvi vek, iznošenje mrtvaka kroz prozor”, nezadovoljno je prokomentarisao jedan od muškaraca koji je učestvovao u iznošenju mrtvačkog sanduka kroz prozor, i u utovaru istog u pogrebnički kombi.

Screenshot: PT INFO

Ova scena, zabeležena je, 4. jula, kako je pred kamerom kazao jedan od aktera ovog bizarnog događaja, očigledno negodujući što je deo ovakve nedostojanstvene radnje.

– Videli ste na današnji dan, 4. jul 2019, iznošenje mrtvaka kroz prozor. Hvala direktoru, ko odlučuje o tome. Zadnja počast mrtvacima, kako se izbacuju. Toliko – kazao je on.

Pozvavši pogrebno preduzeće, čije je ime bilo ispisano na kombiju, saznali smo da je nezadovoljni mladić rođak preminulog, a da je situacija u kapeli požarevačke bolnice u rasulu od početka ovog meseca.

– Kapela je normalno radila do 1. jula, a onda je istekao ugovor sa bolnicom, sad se ne zna ko će je preuzeti. Ne znamo kome da se obratimo, a ne vidim rešenje u skorijem periodu – kazao nam je Aca Stevanović iz ovog pogrebnog preduzeća.

On je dodao i da i druga pogrebna preduzeća imaju problem od prvog jula, i da i oni moraju da “posluju” na ovaj bizaran način.

Pitali smo ga da nam kaže još nešto o situaciji sa snimka.

– Ja nisam bio tamo, ali kolega mi je rekao da im je glavna sestra zabranila da se mrtvak iznosi na vrata, i da ju je podržalo obezbeđenje, pa su morali kroz prozor.

A šta kažu u bolnici?

DIREKTOR: “Lakše kroz prozor nego okolo”

Naime, čim smo dr Darku Nikoliću, direktoru Opšte bolnice u Požarevcu objasnili zašto ga zovemo, rekao je da je u pitanju “zloupotreba jednog preminulog lica” i da će bolnica podneti prijavu protiv onih koji su objavili snimak.

Na pitanje kako je to zloupotreba preminule osobe, dr Nikolić odgovara sasvim drugo: “Zato što je u zdravstvenim ustanovama zabranjeno snimanje”.

– Raskinut je ugovor sa firmom koja se bavila transportom preminulih, zakonski, i nakon 20 godina, 30. juna 2019. Ovo je prelazni period tokom kog bolnica pokušava da nađe najbolje rešenje – kazao nam je Nikolić.

Postavlja se pitanje, kako je bilo najbolje rešenje da ovog konkretnog preminulog iznesu kroz prozor?

– To je jedna nesuglasica koja je ispala… Tehnička služba je preuzela to da reši, ljudi se nisu snašli – tvrdi direktor požarevačke bolnice, a dodao je i da su “tehnički uslovi bili takvi”.

Na naše insistiranje da objasni šta to znači, direktor odgovara sledeće:

– Ja sam na putu… Vozim… Ne mogu u tri rečenice da objasnim.

Ipak nam je objasnio: u bolnici postoji jedna soba, kapela, hladnjača, u kojoj tela preminulih čekaju da budu transportovana do određenog pogrebnog preduzeća. Konkretno, ovaj preminuli, kaže direktor, “ušao je na vrata”. A zašto je “izašao” kroz prozor?

– Zato što je lakše bilo nego da nose skroz okolo kroz hodnike – konačno je kazao Nikolić.

Na pitanje čije je to rešenje bilo, odgovorio je “tehničke službe bolnice, koja se nije snašla”.

(Tpknews.com/Blic)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker