NEOPHODAN OPREZ: Putevi prohodni, bez zastoja, oprez zbog leda

Tokom današnjeg dana vozače očekuju promenljive vremenske prilike, i dalje sa snegom, suznežicom, a u pojedinim delovima zemlje i sa ledenom kišom, saopštio je jutros AMSS.

Kako se navodi, putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni, zastoja i prekida nema.

Vozači se upozoravaju da ispod novog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama ima leda, što predstavlja veliku opasnost u vožnji.

Ukoliko se naiđe na područja zahvaćena ledenom kišom potrebno je odmah maksimalno smanjiti brzinu vožnje, a ujedno i udvostričiti bezbedno odstojanje između vozila.

S obzirom na to da mnogi koriste vikend kako bi otputovali ka skijalištima i zimskim centrima, u popodnevnim satima se očekuje veći broj vozila na putevima koji vode u više planinske predele.

ODLOŽENI RADOVI

Zbog loših vremenskih uslova, odlažu se radovi na deonici Gornji Milanovac-Preljina, kao i na deonici Kartovska stena – Guča.

Do 7. marta izvodiće se radovi na zameni dotrajale i oštećene zaštitne ograde, kao i na uređenju bankina na delu auto-puta koji prolazi kroz Beograd od mosta “Gazela” do petlja “Zmaj”, u smeru Beograd – Dobanovci. Za vreme radova za saobraćaj je zatvorena zaustavna – desna saobraćajana traka, svakog dana u deonicama od 1,5 km.

Prema poslednjim informacijama JP “Putevi Srbije”, nema zadržavanjana naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, napominje AMSS.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker