MIRJANA U SMEDEREVU: Zbrinuta ugrožena Požarevljanka

Ugrožena Požarevljanka Mirjana Kurina (70), koja je godinama opstajala samo zavaljujući dobrim komšijama i hrani iz kontejnera, jer nije imala nikakav izvor prihoda, zbrinuta je i smeštena na sigurno, u Dom za stare u Smederevu.

U pomoć su joj pritekle prve komšije, porodica Šargić, koji su se angažovali kako bi joj se obezbedila stalna nega, jer sama o sebi ne može da brine.

Mirjana je godinama živela sama, u ruiniranoj sobi u Ulici Koste Abraševića, u kojoj je malter otpadao sa zidova, i u kojoj je bio samo jedan dotrajali krevet, sto i dve stolice. Nije imala ni vodu, niti ulazna vrata. Mirjana je u mladosti zarađivala čisteći po kućama, a kad su je sustigle godine i zdravlje joj se narušilo, prosila je i tražila hranu po kontejnerima.

Njen prvi komšija Zoran Šargić, koji sa suprugom i decom živi u Francuskoj, uvek joj je priticao u pomoć, pa se sada potrudio da joj pronađe trajni smeštaj. U saradnji sa Centrom za socijalni rad, u tome je i uspeo. Mirjana je najpre primljena u požarevačku opštu bolnicu, u kojoj je boravila nekoliko sedmica, kako bi se obavile sve zdravstvene analize. Potom je smeštena u smederevski Dom za stare, gde će imati stalnu negu osoblja i lekara.

TPKNEWS/Novosti

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker