VREME U NEDELJU: Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima

U Srbiji se u nedelju očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima.

Foto: Ilustracija

Ujutru i prepodne kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se na zapadu i severozapadu Srbije, a kasnije u toku dana mogući su kao lokalna pojava i u ostalim krajevima, osim na jugu i jugoistoku, gde će se zadrzati suvo vreme.

Duvaće vetar iz različitih smerova – u većem delu zemlje i dalje južni, u košavskom području i na planinama umeren i jak, a na jugu Banata i olujni s tendencijom slabljenja tokom popodneva, dok ce na zapadu i severozapadu Srbije vetar biti znatno slabiji i u kratkotrajnom skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 10 do 20 stepeni, a najviša od 22 u Negotinskoj krajini, do 31 stepen na jugoistoku Srbije.

U Braničevskom okrugu promenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima i relativno toplo, ali i uz mogućnost kratkotrajnog pljuska, s grmljavinom u pojedinim delovima grada ili okoline.

Južni i jugoistočni vetar u slabljenju i u kratkotrajnom skretanju na zapadni. Najniža temperatura oko 20, a najviša oko 27 stepeni.

U Srbiji u ponedeljak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom biće lokalnog karaktera. Na planinama i u košavskom području duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar.

Padavine će biti češće u utorak i sredu uz osveženje u svim krajevima (za pet do osam stepeni), ali i uz slabljenje vetra.

U četvrtak prestanak padavina i delimično razvedravanje, a u petak i za dane vikenda pretežno sunčano uz porast temperature.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker