UHAPŠEN: Za ubistvo pevačice Jelene Marjanović osumnjičen njen suprug Zoran

Zoran Marjanović je uhapšen, saslušan i određen mu je pritvor do 30 dana. – Otkriveni novi materijalni dokazi u vezi zločina.

Zoran Marjanović uhapšen je u petak uveče kao glavni osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene Marjanović, prenose mediji. Muž pevačice, ubijene 2. aprila prošle godine, je saslušan i određen mu je pritvor do 30 dana. Kako se nezvanično moglo saznati da su otkriveni novi materijalni dokazi koji Marjanovića i još jednog člana njegove porodice povezuju sa zločinom, a trag navodno vodi do mobilnog telefona pronađenog na mestu ubistva, ali u policiji nisu mogli da potvrde da li je to tačno.

Hapšenje Zorana Marjanovića usledilo je ubrzo posle njegovog napuštanja rijalitija na TV Pinku, u kojem je učestvovao nekoliko dana. Podsećamo, pevačica Jelena Marjanović nestala je 2. aprila prošle godine oko 16 časova kada je, po priči njenog supruga, otišla na trčanje po nasipu u Crvenki, dok ju je on sa petogodišnjom ćerkom čekao kod obližnje rampe.

Nekoliko časova kasnije za jednom od zvezdi „Granda“ organizovana je potraga širokih razmera koja je trajala više od 12 časova. Telo pevačice pronađeno je dan kasnije u šipražju ispod nasipa u Crvenki, a nedaleko odatle otkriveni su njena patika i mobilni telefon. Obdukcijom je utvrđeno da je Jelena usmrćena sa više udaraca tupim predmetom po glavi. Na osnovu povreda nanetih nesrećnoj ženi kriminolozi su naglašavali da je reč o zločinu iz strasti.

Ubrzo posle otkrića tela na informativni razgovor priveden je Jelenin suprug Zoran, a kasnije, kada je istraga proširena i članovi njegove porodice – otac, brat, majka i sin iz prvog braka. Zoran Marjanović proveo je u pritvoru 48 časova i dva puta je bio poligrafski testiran. Iako je bilo više nedoumica u vezi njegovih odgovora na poligrafu, stručnjaci su procenili da je prošao detektor laži. U nedostatku dokaza koji bi ukazali u njegovu umešanost u ubistvo, Zoran je posle zakonskog roka koji omogućava zadržavanje određene osobe, pušten iz pritvora

U istrazi koja traje gotovo godinu i po dana saslušano je više stotina osoba i praćeno je više desetina tragova koji su ukazivali na moguće počinioce. Ipak, bilo je stručnjaka koji su zamerali policiji da nije na vreme obezbedila mesto zločina zbog čega su, smatrali su, trajno uništeni važni tragovi koji su mogli da ukažu na ubicu.

U više navrata forenzičari su iz kuće Marjanovića u Borči na analizu odnosili razne predmete, od obuće i odeće do tepiha, ali prema nezvaničnim informacijama ni u jednoj od urađenih analiza nisu pronađeni dokazi koje bi porodicu Marjanović povezali sa ovim zločinom.

Ni gotovo 18 meseci posle zločina nad pevačicom, čini se, interesovanje javnosti za ovaj slučaj, a posebno medija, nije umanjeno. Iako ubistvo Jelene Marjanović nije jedino koje je zvanično i dalje nerešeno, činjenica je da se o njemu najviše govorilo.

U više navrata o zločinu na nasipu u Crvenki govorili su i političari – ministar policije Nebojša Stefanović najavljivao je skoro rešenje slučaja nekoliko puta, dok je krajem aprila prošle godine, pred parlamentarne izbore, Aleksandar Vučić koji je tada bio premijer, izjavio da će ubica biti uhapšen u roku od 48 časova.

Sam Zoran Marjanović više puta javno je govorio da veruje policiji i da je siguran da će pronaći ubicu njegove supruge Jelene.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker