TUČA TOKOM PROTESTA DVERI: Povređene novinarke Pinka, napadač priveden (VIDEO)

Tokom protesta Dveri ispred zgrade TV Pink u Ulici Neznanog junaka dogodila se tuča, u kojoj je povređena novinarka Pinka Gordana Uzelac i Mara Dragović.

Screenshot

Do incidenta je došlo kada je jedan od učesnika skupa fizički napao novinarku, posle čega je došlo do opšteg komešanja.

Kako N1 javlja, zbog povreda zadobijenih tokom sukoba, ekipe Hitne pomoći u Urgentni centar prevezle su novinarku i još jednog od učesnika protesta.

Pokret Dveri, Zdrava Srbija i sindikat “Sloga” od 14 časova protestuju ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu. Na protestu, kako kažu, iskazuju protivljenje rijalitijima i traže razbijanje medijskog mraka.

Okupljeni su nosili zastave, transparente i uzvikivali parole, a iz dvorišta zgrade televizije sa zvučnika je puštana klasična muzika. U dvorište je izašao i vlasnik TV Pink Željko Mitrović, koji je sa improvizovane govornice dirigovao i obraćao se okupljenima, dok je ispred njega stajao kordon obezbeđenja.

Iz Pokreta Dveri je upućen poziv Mitroviću da “izađe na crtu”, kao i da građanima odgovori na škakljiva pitanja.

Na sve to je Mitrović odgovarao rečima da niko neće da utiče na uređivačku politiku Pinka dok je on vlasnik i glavni i odgovorni urednik. Skup obezbedjuju redari, a učesnici protesta blokirali su saobraćaj ispred zgrade Pink iz pravca Vojno-medicinske akademije do Bolnice “Dr Dragiše Mišović Dedinje”.

Pokret Dveri, Zdrava Srbija koju predvodi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i sindikat “Sloga” najavili su da će na protestu tražiti i bolji položaj radnika u Srbiji, “razbijanje medijskog mraka”, a protive se, kako su Dveri navele, i “izdaji” Kosova.

Protest će se popodne nastaviti ispred zgrade Vlade Srbije, a večeras ispred Radio-televizije Srbije u vreme “Dnevnika 2”.

TPKNEWS/Beta/N1

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker