Novinar Milovan Brkić u lošem zdravstvenom stanju prebačen u zatvorsku bolnicu

Advokat Vladimir Gajić saopštio je danas da je novinar Milovan Brkić u veoma lošem zdravstvenom stanju prebačen u zatvorsku bolnicu.

Foto: Screenshot (Youtube/Slavija info)

Gajić je agenciji Beta kazao da su on i advokati Stevan Damnjanović i Ivan Ninić podneli zahtev da se Brkić pusti iz pritvora.

– Odluka o produženju pritvora Brkiću se zasniva na uverenju suda da će on nastaviti da ide na građanske proteste pa je sud iz toga zaključio da može da ponovi delo. Takva odluka suda je ravna pokušaju ubistva novinara – , rekao je Gajić.

Dodao je da se Brkiću sudi za verbalni delikt, a kako je rekao, konzumiranje prava na javno okupljanje predstavlja otežavajuću okolnost.

Redakcija magazina “Tabloid”, čiji je Brkić vlasnik i glavni urednik, saopštila je da nije uspela da od nadležnih institucija sazna u kakvom je zdravstvenom stanju Brkić prebačen u zatvorsku bolnicu.

Puštanje iz pritvora novinara Brkića, juče su zatražili predsednici Demokratske stranke Zoran Lutovac i Ekološkog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta.

Novinar Milovan Brkić (66) osuđen je 11. jula u Višem sudu u Beogradu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Brkić već više od mesec dana štrajkuje glađu i žeđu.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker