STROGA POLICIJSKA KONTROLA: Haos u Beču pred potpunim lokdaunom i najavljenih protesta (VIDEO)

Dva dana pred potpuni lokdaun u Austriji, u Beču su ulice i prodavnice pune građana koji žele da iskoriste poslednji trenutak za kupovinu stvari koje neće moći u narednih 20 dana.

Foto: Lisa Leutner/ Tsnjug/AP

Od ponedeljka do 13. decembra sve radnje, osim supermarketa, prehrambenih prodavnica, apoteka, benzinskih pumpi, drogerija, moraće da zatvore svoja vrata.

Na današnju subotu u Beču mogu se videti gužve u gotovo svim prodavnicama.

Kao i pred ranija tri lokdauna, i ovaj put Bečlije pune korpe i u prodavnicama namirnica, iz straha da bi moglo doći do nestašica nekih proizvoda.

Centar Beča, usled lepog vremena, pun je Bečlija. Oni koriste poslednja dva dana da slobodno prošetaju, obiđu brojne božićne pijace, koje će morati zatvoriti svoja vrata, nakon svega par dana rada.

Pošto je na snazi lokdaun za nevakcinisane policija sprovodi kontrolu “2G” dokumenata – sertifikat o vakcinaciji ili potvrda o preležanom kovid-19, na mestima sa većom frekvencijom.

Beč danas od podneva očekuju velike demonstracije protivnika vakcinacije i korona mera.

Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg izvinio se danas građanima, koji su, kako je rekao, do sada sve ispravno učinili, zbog odluke o lokdaunu, koja stupa na snagu u ponedeljak.

„Nijedano upravljanje krizom nije bez grešaka. Želim da se izvinim. Moje izvinjenje upućujem onim građanima koji su do sada sve ispravno uradili. Znam da je za njih neshvatljivo da im se sada ograničavaju slobode“, podvukao je kancelar u izjavi javno servisu ORF.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker