GRAĐANI U SUKOBU SA POLICIJOM: Novi protest protiv korona mera u Beču! (VIDEO)

U Beču je danas održan novi protest protivnika korona mera, a tokom demonstracija došlo je i do sukoba sa policijom.

Screenshot

Radi se o protestu za koji nadležne vlasti nisu dale odobrenje, a policija je saopštila da je uhapsila 10 osoba, a prema proceni policije bilo je najviše 3.000 ljudi koji su se okupili kod Pratera i kod glavne železničke stanice.

Protest, koji je nazvan “majka svih demonstracija”, počeo je mirno, a organizatori su pozvali građane da izađu na svež vazduh u parkove u centru grada.

Učesnici su nosili austrijske zastave, zastave boje duge, ali i zastave pokrajina, i zastavu teoretičara zavere oko “Kjuanona”. Pored toga, među njima su bili ponovo i ekstremni desnicari. Protest je održan bez govora, ali zato uz puno muzike i piva.

Kada je pokušano probijanje kordona policije kod Landštrase Girtla, došlo je do sukoba sa policijom koja je upotrebila biber sprej, u cilju sprečavanja susreta antikoronaša i antifašista. Tokom sukoba sa policijom na čuvare reda bacane su konzerve piva.

Drugi pokušaj probijanja korodona dogodio se pred kraj protesta kod dvorca Belvedere, gde je policija morala ponovo da koristi biber sprej.

Uoči protesta austrijski kancelar Sebastijan Kurc preko društvenih mreža poručio je da razume da su građanima dosadile korona mere, ali je naglasio da su one neophodne.

“Te mere su nepopularne, i to je jasno. Svi mi želimo da nam se vrati stari život, ali istovremeno želimo svi kada se razbolimo da dobijemo mesto na intenzivnoj nezi, ako nam treba”, kazao je on.

Istakao je da će brzom vakcinacijom uslediti popuštanje mere.

Policija je saopštila da je do sada uhapsila 10 osoba.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker