POZLILO MU JE: Edvard Šuster, Bivši radnik EPS-a iz Kostolca, prekinuo štrajk glađu

Edvard Šuster, radnik firme Prim Kostolac, koji je osam dana štrajkovao glađu jer mu nadležni nisu omogućili da se vrati u EPS, prekinuo je štrajk, jer mu je pozlilo.

Screenshot/Facebook

Šuster je kod kuće, gde dobija pomoć, rekao je za N1.

Kaže da je i ranije imao zdravstene probleme – ima tri bajpasa, tri intervencije na srcu, kao i problem sa štitastom žlezdom.

Radnik firme Prim Kostolac kaže za N1 da nije dobio odgovor od nadležnih da li će biti vraćen na posao u EPS.

– Bio sam radnik EPS-a u Kostolcu Teko A od 2000. godine, da bi me 2005. godine izbacili iz preduzeća zbog viška radnika. Isto to su uradili i sa 50 mojih kolega. U istom tom periodu je izbačeno šest kostolačkih preduzeća koja su bila u sastavu EPS-a. Sve te godine sam nastavio da radim na istom radnom mestu, ali sa rešenjem druge firme Prim Kostolac, koja ima skoro 50 odsto manju platu nego radnici EPS-a. Pokušavam 18 godina da se vratim u EPS, ali mi nadležni govore da na to nemam pravo, zato što sam radnik izdvojenog preduzeća gde su me prebacili kao višak radne snage – , kazao je Šuster ranije za N1.

Dodao je i da godinama ispunjava sve radne obaveze koje se od njega traže i da nema propusta u radu.

– Sve ove godine obučavam mlade koji dolaze u moju službu da bi oni posle godinu ili dve prešli u EPS, a ja kao radnik Prima nemam pravo na to. To je kršenje Ustava Srbije i Zakona o radu. Zato sam se odlučio da štrajkujem glađu, jer nadležni ne odgovaraju na moje zahteve. Više puta sam pokušao da se vratim u EPS iz preduzeća u koje su me oni prebacili, iako to nisam želeo, ali sam nailazio na zatvorena vrata. Nadležni su me pozvali na sastanak, ali ništa nije dogovreno, jer kažu da ne može da se obavi prelazak iz izdvojenih preduzeća u EPS, dok ostale firme, kao što je recimo Pro Tent, to omogućavaju radnicima. Neka mi neko objasni kako za jedne radnike to može, a za druge ne – , naveo je Šuster razloge zbog kojih je počeo štrajk.

Tokom štrajka, Šustera su posetili predstavnici sindikata TENT.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker