U SLUŽBI PRIVATNE PRAKSE: Da li je Dom zdravlja u Golupcu glavni zaštitnik zdravlja stanovništva?

Opština Golubac, lokalna zajednica koja ima svoj Dom zdravlja, Dom zdravlja koji bi trebao da bude glavni zaštitnik zdravlja stanovništva. Da li je to baš tako, e pa izgleda da nije.

Screenshot/Satv

Zašto to nije baš tako? Nije tako zato što rukovodilac Doma zdravlja u Golupcu selektivno vrši svoju ulogu.

Kako sad pa opet to selektivno? Pa tako što gde god postoji opasnost da se ugrozi materijalni interes privatne lekarske ordinacije, to Dom zdravlja u Golupcu ne radi.

Primera radi, zašto građani moraju vrednos dedimera da rade u privatnoj ordinaciji? Zašto nije to organizovano drugačije, tj. da se uzeti uzorci odnesu do Požarevca o trošku opštine, ili zašto rukovodstvo ove zdravstvene ustanove ne iskaže malo više volje i želje i ne obezbedi specijalističke usluge u Domu zdravlja?

Odgovor na ova pitanja je jednostavan – ne sme da se ugrozi poslovanje privatne prakse. Labolatorijski uzorci se uzimaju od ujutru do podne i nakon toga transportuju se autobusom na analizu.

(Tpknews.com/S.M.)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Nekada je Dom zdravlja u Golupcu imao internistu a danas je narod primoran ili da ide privatno kod Mijovića (predsednika Opštine) ili da ide u Dom zdravlja Veliko Gradište. Dolazili su svojevremeno i specijalisti za uho grlo nos i druge bolesti ali je to ukinuto i narod nateran da plaća preskupe preglede kod privatnika. Sramota je šta je ostalo od nekadašnjeg Doma zdravlja u Golupcu. Uostalom za vreme vladavine nesposobnog Mijovića Golubac se srozao na nivo nekog polupraznog sela u nekoj zabiti.

    1. Ista je situacija i Kučevu. Od porodilišta i lekara specijaliste od sorte Dom zdravlja u Kučevu se sveo na previjalište i davanje sistema i injekcija koje opet moraju da se kupe. To vam je dugogodišnja vladavina socijalističko-radikalsko-naprednjačke vlasti. Uzgred i na čelu opštine Kučevo je lekar Ivan Rajčić koji nit je dobar lekar a još gori je predsednik. Jadan li je prost i naivan narod

  2. Da su građani Golupca i Kučeva hteli promene oni bi glasali za te promene. Ovako je sve super i treba obe opštine da postanu mesne zajednice jer narod koji živi u njima bolje nije ni zaslužio!

    1. Gospodine Rako potpuno ste u pravu. Za rezultate glasanja u Kučevu ne znam ali Golupčani su još jednom dokazali da u Srbiji gori narod od njih ne postoji. Kukavice, prodane duše, poltroni, zavidljivci…. e to je njihova odlika zato i glasaju lopove i mafijaše jer ni oni od njih nisu ništa bolji.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker