PUTARI ZAKAZALI: Led okovao sve puteve u Braničevskom okrugu

Jak vetar, sneg i ledena kiša, stvorili su probleme i zastoje na saobraćajnicama u Braničevskom okrugu. Na snazi je još uvek crveni meteo alarm.

Trenutno, svi putevi u Braničevskom okrugu su pod ledom, saobraćaj je usporen, vozačima se preporučuje da bez preke potrebe ne kreću na put dok se vremenske prilike ne poboljšaju! Zimska oprema je obavezna!

Zbog moguće kiše koja će se ponegde lediti pri tlu na području Velikog Gradišta, saobraćaj može biti otežan i usporen. Savetuje se maksimalna opreznost za volanom uz držanje većeg odstojanja između vozila i bez naglih promena pravca i naglog kočenja.

Retka vozila na drumovima kreću se izuzetno sporo, nestabilna su na kolovozu, kočenje može da dovede do gubitka kontrole nad vozilom, sletanja sa puta ili sudara sa drugim vozilom!

Na putu II B-374 Braničevo – Miljević – Zelenik obustava saobraćaja usled odrona.

Zbog kiše koja pada na putnom pravcu Požarevac-Kučevo, kolovozi su klizavi. Savetuje se da se bez preke potrebe ne kreće na put!

Putevi prvog reda su očiščeni, putevi se i dalje čiste i posipaju solju i rizlom, ali niske temperature i vetar ne dozvoljavaju posutoj soli da odledi kolovoz.

Na pojedinim deonicama ima i snežnih nanosa na kolovozu, koje vetar nanovo stvara, odmah nakon prolaska grtalica.

Na putevima drugog reda, lokalnim pravcima i seoskim putevima, ima neočišćenog snega na kolovozu, debljina snežnog pokrivača je između 10 i 20 cm, pa se vozačima preporučuje krajnji oprez i skreće pažnja na uspone, naročto u planinskim područjima. Na državnom putu M2 Kučevo – Majdanpek mogući su odroni na putu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker