PARKING LANKA: Kučevački SNS kartel nastavlja sa bahatim trošenjem novca poreznih obveznika

Bahato trošenje novca poreznih obveznika opštine Kučevo u najmanju ruku je nemoralno s obzirom na činjenicu da skoro i nema privrede u Kučevu, što zbog pandemije virusa korona, ali više zbog nesposobnosti naprednjačke vlasti i njenih satelita po mesnim zajednicama.

Raskrsnica Lanka/Foto: TPKNEWS

Nikome nije nepoznato da su saveti mesnih zajednica na teritoriji ove opštine birani na krajnje nedemokratski i netransparentan način, s obzirom da su na glasanje pozivani samo podobni uz već ranije dogovoren krajnji rezultat. Takav izbor članova saveta je pokazao da su u mesnim zajednicama zamrle sve aktivnosti koje doprinose boljem životu njenih stanovnika.

Da opštinska vlast troši novac na netransparentan način svima je jasmo, to dokazuju bespotrebni projekti ozelenjavanja varoši, popločavanje trotoara i dečije igralište za koje građani Kučeva ni dan danas ne znaju koliko je njihovog novca utrošeno.

„Bolest“ potrebnih ali ne i prioritetnih projekata se polako seli i u mesne zajednice. Jedan od tahvh projekata je uređenje raskrsnice na Lanki. Dok vozači Dubočkim putem voze slalom kako bi izbegli udarne rupe u asfaltu a neki i ne stižu automobilima do svojih kuća zbog blatnjavog zemljanog puta, njihov naprednjački predsednik Saveta Mesne zajednice Duboka, Ljubomir Rajić, poznatiji u selu kao “Ljuba Njejku” zajedno sa svojih nekoliko interesnih sledbenika, “uredio” je autobusko stajalište i parking kod Lanke sa namerom da postavi ogroman bilbord iako je na ovoj raskrsnici već postojao bilbord koji je “Ljuba Njejku” uklonio iz nama nepoznatih razloga.

Po pričama meštana Duboke u ranijem periodu u ovoj mesnoj zajednici već su realizovani slični projekti u koje je uložen ogroman novac a rezultati tog ulaganja skoro da i nisu vidljivi, što dovodi u sumnju da se na konstantno bezobrazan način manipuliše novcem građana kako bi se možda prisvojio i za lične potrebe.

Investicija na Lanki bi bila sjajna da je barem na neki način korisna. Od jednostavnog parkinga i stajališta, napravljem je problem vozačima autobusa ali i vozačima automobila i putnicima koji čekaju na autobuskom stajalištu.

Nezvanične informacije kažu da je vrednost projekta blizu 3 miliona dinara ili oko 25 hiljade evra. Od najavljenog „najsavremenijeg uređenog autobuskog stajališta, parkinga sa bilbordom i uređene travnate površine sa ivičnjacima“ građani su dobili još jednu nedovršenu investiciju koja im više smeta nego što im čini život kvalitetnijim a po viđenim radovima vredi barem tri puta manje.

Predsednik Saveta MZ Duboka, Ljubomir Rajić tvrdi da je novac potrošen samo za materijal a radove izvode dobrovoljnim angažovanjem stanovnici sela Duboka. Koliko bi tek iznosila cena ovog projekta sa materijalom i izvođenjem građevinskih radova, možemo samo da pretpostavimo?

Raskrsnica Lanka/Foto: TPKNEWS

Zbog otklanjanja svake sumnje, građani planiraju da angažuju o svom trošku licenciranog građevinskog stručnjaka koji će dati konačno mišljenje o stvarnoj vrednosti potrošenog materijala a po potrebi će se nakon toga obratiti nadležnim državnim institucijama. Takođe građani će kontaktirati i Agenciju za bezbednost saobraćaja jer kako kažu “na ovaj način je dovedena u opasnost bezbednost svih učesnika u saobraćaju, bilo da su vozači, putnici ili pešaci”.

Po svemu sudeći građani Duboke su rešili da više ne dozvole bahato trošenje njihovog novca a kao prioritetne investicije će biti njihove zajedničke potrebe a ne potrebe pojedinaca poput Ljubomira Rajića- “Njejkua”.

Jasno je da su građevinski radovi slični projektu “Ljube Njejkua” na raskrsnici Lanka najbolji način da se izvlače velike količine novca. Novac dobijen ubiranjem raznih taksi i akciza bespotrebno se rasipa, odnosno troši za neprofitne i stanovništvu nepotrebne projekte.

Privatizacija ili uzurpiranje „javnog interesa“ tokom vladavine naprednjačke vlasti u Kučevu postoji svakodnevno i veoma često ga određuje grupa za pritisak, takozvana politička elita koja se vešto krije iza odluka odbornika. Društvo u Kučevu gotovo sigurno ide u sumrak jer krug pojedinaca svoj uski interes predstavlja kao javni.

Tačan podatak vam ne možemo reći ali možemo pretpostaviti koliko se novca za ovakve i slične projekte slilo u njihove privatne džepove.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

39 Komentari

  1. Ljuba socijalista, radikal, demokrata i sada veliki naprednjak je pre sedam godina vec bio predsednik mesne zajednice Duboka i tada je njegova Homona najbolje radila. Kad su ga smenili sa vlasti njegovo preduzece je pocelo da propada. Kazu njegovi drugari da je u ogromnim kreditima. Nije ni cudo sto je zapoceo ovakav projekat

  2. Da li bi mogao projektant i izvođač radova da nam pojasni, čemu služe ovi betonski zidovi na veoma važnoj i prometnoj raskrsnici?

  3. Ova građevina će definitivno zauvek, doveka i zanavek onesposobljujuće onemogućiti izgradnju transatlanskobalkanskosredozemnomultimudalnog koridora – i ovime su naše sudbine zauvek zapečaćene u mračnoj i tmurnoj sadašnjosti beznađa.
    …aiii-le-leeee!

  4. Ovako radi SNS kartel na celoj teritoriji Srbije,vrednost projekta bude milion evra oni ga prikažu kao deset i naravno devet podele međusobno.

  5. Морао је Љуба Буздован да увећа цену пркинга јер треба да се насипају путеви до његовог воћњака са лешницима. Лично сам видела.

  6. A vodovod i kanalizacija u Doboki (Voluji), a da kome to više treba u zlatnom dobu, samo rabrovu i kučevu, oko lanke niko više ne se…. niti se kupa, pojenje stoke nema, a da neme ni stoke, samo napredni uljezi i žabokrečina radikalska bez beđža,….

    1. Kinezi menjaju kanilizacione cevi u Kučevu, kuku lele sad će sve one nove trotoare da razbucaju a prošle godine se toliko hvalili, SNS je definitivno sanatorijum ludaka.

  7. Ljuba je poznat po izmišljenim projektima kod Dubočke pećine gde je potrošio milone a do pećine još vodi neprohodan blatnjavi put

  8. Dubočani se sa punim pravom bune protiv ove nepotrebne građevine koja ničemu ne služi. Radnici koji rade u Majdanpeku nemaju gde da parkiraju svoja vozila, pa sa pravom reaguju. Jedinu korist od tog posla imaju inicijatori te građevine koja će jednog dana sigurno biti uklonjena sa tog mjesta. Počnite da uradite nešto pametno za ove građane, obećali ste brda i dolove: vodovode, dečije vratiće, asfaltne puteve, crkvu, otvaranje pećine, čišćenje rastinja pored puteva i mnoga druga obećanja, a šta ste uradili? NIŠTA. Jedini uspeh Dubočana na čelu sa ovom vlašću će biti taj što će glavni put kroz selo po celoj dužini biti dosta oštećen od strane Srbijašume, a selo od tog posla nema nikakvu korist već ogromnu štetu.

  9. Ako bi računali i radove građana onda je vrednost projekta 50.000 evra? Za šta? Meni miriše da se Ljuba debelo ugradio u parking a sigurno jedan deo para mora da odnese svom šefu Aci Karatisti

  10. Ha ha ha, još jedan od mnogobrojnih Ljubinih skečeva! Ljuba naprednjak? Ne mogu da verujem, a toliko je pljuvao Novicu Janoševića i Kecmana a sada im sedi u krilo? Ljuba izgleda u svemu vidi samo ličnu korist

    1. Koji to napredni-radikal-julovac u duboki ili voluji ima moral? ljuba, coki, sonja, veroljub, ….tridesez godina isti ludaci kao nešto rade, prave,…. a u oba sela pustoš (a i radenka-ipak tri).

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker