ŽESTOKA RASPRAVA: Zoranine prošetane rukavice u Velikom Gradištu od 30.000, stigle i do Skupštine Srbije! (VIDEO)

Raspravu u Skupštini Srbije na čijem su dnevnom redu, između ostalog, izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, obeležila je polemika poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete i ministarke Zorane Mihajlović.

Screenshot youtube

“Poraz Vlade Srbije je da je Zorana Mihajlović sa reputacijom koju ima i dalje ministar”, smatra Radeta, koja je navela da se neki zakoni koji su danas na dnevnom redu osmi put menjaju, da je pred poslanicima ponovo leks specijalis kroz koji se, kaže, na nezakonit način tretira eksproprijacija zemljišta.

Radeta je rekla da Zorana Mihajlović pokazuje svoju pravu ulogu u vladi, a to je, tvrdi, “klasična špijunaža”. Optužila je Mihajlović i da “je svesno išla na to da što više objekata bude porušeno, da je blokirala legalizaciju, kao i katastar”.

Navodeći da je radila isključivo pravničke poslove više od 20 godina i da je pročitala na hiljade zakona, Radeta je kazala da “zakone kakve Zorana Mihajlović predstavlja niko živi nije video”, jer, kako kaže, u njima nema pravnih normi već “ćaskanja”.

Ponovo je spomenula američku kompaniju “Behtel”, koja će graditi Moravski koridor, uz optužbe da je Mihajlović odgovorna za to što će građani platiti 300 miliona evra više.

Poslanica SRS je navela i da se izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji donose da bi mogle da se postavljaju male hidroelektrane bez planske dokumentacije.

“Mi u SRS nemamo ništa protiv izgradnji mini hidroelektrana, ali mislimo da to treba da se radi planski, da nijedna ne sme da ugrozi nijedni porodicu i naseljeno mesto. Zoraninim ‘kompanjonima’ se ne isplati da grade te male hidroelektrane daleko od naseljenog mesta, jer treba sprovesti infrastrukturu”, rekla je ona.

Radeta je pitala Mihajlović kakav je njen odgovor na optužbe Miroljuba Jevtića, direktora Infrastruktura železnica, koji je osumnjičen za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta i koji je, kako je kazala poslanica SRS, u “prvom javljanju” rekao da je deo novca davao Zorani Mihajlović, odnosno njenom partneru, što je Mihajlovićeva još ranije dematovala.

“Tražimo da se to utvrdi i ispita i da vidimo koliko je Zorana Mihajlović uzela preko Miroljuba Jevtića”, rekla je Radeta.

Ona tvrdi da Mihajlović ima “tašne u vrednosti od 10.000 evra, broš od 5.000 evra, privezak od 3.000 evra”, te dodala da “radikali nisu zaboravili kako je potrošila oko 1,5 miliona dinara sa kartice ministarstva na svoje privatne troškove, pa je posle vraćala”.

“Zorana Mihajlović je jedini član vlade koji sebi može da priušti frizera i kozmetičara svaki dan, stilistu, pa se još hvali da je specijalno dizajnirao suknju za nju. Utoplili ste prstiće u rukavice od ”malih jaganjaca” koje koštaju 30.000 dinara, a pogledajte moje, kupljene za 300 dinara na zemunskoj pijaci, ali su tople”, rekla je Radeta, te tvrdi da ministarka na poslovne ručkove troši između 150.000 i 200.000 dinara.

Predložila je članovima vlade da kada govore o minilacu ubuduće pričaju “sada je minimalac malo manji nego što koštaju Zoranine rukavice”.

“Hvala lepo na svim komentarima, standardno su radikalski, pomenuli ste mi ime 37 puta. Žao mi je što je vama tema Zorana, a nisu zakoni. Ovo nisu Zoranini zakoni već vladini i znače bolju realizaciju svih puteva”, odgovorila je Mihajlovićeva i poručila Radeti, uz konstataciju da će biti nežna, da barata neistinama.

Ministarka je odbacila kritike koje je Radeta uputila na predloge zakona. “Sve drugo što ste govorili nema veze sa zakonima, a saglasna sam da postoje institucije koje treba da ispitaju sve vezano za železnicu i moje ime. Što se tiče mog rada, sve to vide građani”, rekla je Mihajlović.

Ministarka je primetila da radikali uporno ne žele da pričaju o zakonima i upitala Radetu, kako je moguće da je toliko inspiriše da iz sebe iznese najnegativnije “što jedna žena može da iznese”.

“To super zvuči – američki ambasador i Zorana ukrali 300 mliiona evra, a prvo to nije istina. Ako želite da pričamo o mom ormaru nije problem, ali nije mesto ovde. Ovde treba da pričamo o zakonima”, poručila je ministarka.

Navela je da radikali ne govore argumentima i da samo predlažu brisanje članova, a pošto ju je Radeta optužila da je doktorirala na Megatrendu, Mihajlović je odgovorila da je ona to učinila na Ekonomskom fakulteta Univerziteta u Beogradu, a da je na Megatrendu zaposlena i da zbog toga ne prima platu u Vladi Srbije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker