Raspisan konkurs za podsticaj osnivanja novih zemljoradničkih zadruga u opštini Veliko Gradište

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za lokalni ekonomski razvoj i rad javnih preduzeća raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za osnivanje novih zadruga i investicije u postojeće zadruge u 2017. godini, a rok za podnošenje prijava je 1. oktobar.

Na osnovu “Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu“ predviđena je mogućnost dobijanja podsticaja za formiranje novih zemljoradničkih zadruga do maksimalnog iznosa od 6.250.000,00 dinara.

Maksimalan iznos od 6,25 miliona dinara namenjen je za osnivanje novih zadruga, u cilju povećanja proizvodnje i uticaj na razvoj poljoprivrede u sredinama u kojima se osnivaju.

Maksimalno 12,5 miliona dinara namenjeno je za projekte postojećih zadruga u cilju povećanja proizvodnje, novog zapošljavanja i rasta.

Cilj programa je unaredjenje kvaliteta života u ruralnim sredinama kroz ravnopravniju podelu dohotka i povećanje ekonomskih mogućnosti, kao ni pravedniji društveni položaj.

Zadruge mogu ostvariti pravo na finansiranje za nabavku životnja za povećanje stada, nabavku višegodišnjih zasada, opreme za unapredjenje kvaliteta i kapaciteta farmi za proizvodnju mleka i mesa, opreme i poljomehanizacije za povećanje proizvodnje i unapredjenja kvaliteta voća, povrća i druge proizvodnje.

Podsticaji su namenjeni i za izgradnju objekata i nabavku opreme za povećanje kapaciteta postojeće proizvodnje, povećanja produktivnosti i kvaliteta, obezbedjenje više faze prerade proizvoda za poznatog kupca, nabavka opreme za potrebe proizvodnje, povećanje mogućnosti izvoza, proširenje tržišta prodaje ili poboljšanja tržišne pozicioniranosti.

Shodno navednom, svi zainteresovani za osnivanje novih zemljoradničkih zadruga mogu se obratiti Opštinskoj upravi opštine Veliko Gradište na telefon 012/662-134 (Aleksandar Ignjatijević), za dodatne informacije i eventualnu pomoć kod osnivanja zadruge.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker