SUDIJA ŠTITI ADVOKATA NASILNIKA? Suđenje advokatu iz Velikog Gradišta za napad na vozača autobusa tapka u mestu

Dobrica Milovanović (56) optužen je da je tukao Zorana Miladinovića, koji je kasnije preminuo od infarkta. Porodica žrtve smatra da se slučaj zataškava jer je supruga advokata sudija Prekršajnog suda u Požarevcu – odeljenje u Velikom Gradištu.

Levo advokat Dobrica Milovanović Penda, desno vozač autobusa Zoran Miladinović/Foto: Screenshot Facebook

Slučaj protiv advokata Dobrice Milovanovića Pende (56) iz Velikog Gradišta, optuženog da je nasrnuo na Zorana Miladinovića (55), vozača autobusa „Ariva litasa“, koji je posle verbalnog i fizičkog napada doživeo infarkt i umro, nema konačni epilog ni posle dve i po godine!

Porodica pokojnika je ogorčena što se suđenje odugovlači, i sumnja da neko pokušava da zataška ceo slučaj samo da bi advokat izbegao kaznu. Izvor Alo! blizak sudu otkriva da je supruga optuženog advokata sudija i da je to verovatno razlog što suđenje nije okončano.

Dobrica Milovanović je u braku sa sudijom Prekršajnog suda u Požarevcu – odeljenje u Velikom Gradištu. Nije ni čudo što slučaj još uvek nije rasvetljen – kaže naš sagovornik blizak požarevačkom sudu.

Pozvali smo tužilaštvo da proverimo u kojoj je fazi postupak, ali smo dobili samo šture informacije.

Osnovo javno tužilaštvo u Požarevcu podnelo je optužni predlog protiv Milovanovića zbog nasilničkog ponašanja. Pred Osnovnim sudom u Požarevcu u toku je glavni pretres – kratko nam je rekla Vladanka Pantić, portparolka Osnovog javnog tužilaštva u Požarevcu.

Podsetimo, Milovanović je 24. novembra 2019. na autobuskoj stanici u Požarevcu, posle svađe oko navodno izgubljenog prtljaga svog sina, fizički napao vozača autobusa i pobegao. Vozaču je pozlilo jer je bio srčani bolesnik, a Hitna pomoć ga je bez svesti prebacila u bolnicu. Posle reanimacije je priključen na aparate, ali se nije budio iz kome i 11. decembra 2019. je, nažalost, umro.

Advokatu je bio određen pritvor do 30 dana, ali je izašao na slobodu posle saslušanja svedoka. Portparolka Vladanka Pantić nam je tada naglasila da vozač nije preminuo zbog nasilničkog ponašanja, već zato što je bio bolestan i imao tri bajpasa.

POSLE NAPADA OTIŠAO NA SLAVU

U zvaničnom saopštenju MUP-a navedeno je da je policija iste večeri, kada se dogodio incident, pronašla i uhapsila advokata, koji je posle napada na vozača otišao u selo Desine kod prijatelja na slavu.

Milovanović je tada našem dopisniku potvrdio da je pozvao policiju u Velikom Gradištu i rekao im gde se nalazi čim je u medijima pročitao da je vozač doživeo infarkt i da se za njim traga.

(Tpknews.com/ALO!/Marija Joneker)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker