KAKVA VLAST, TAKVE I CENE: Emilija sela da jede ispod šatre na vašaru u Požarevcu – preselo joj! (VIDEO)

U Požarevcu je nastavljena tradicija duga tačno sedam decenija, te u petak – na radost žitelja ne samo Braničevskog, već i susednih okruga, održan je još jedan Ivandanski vašar.

Foto: Screenshot/TikTok

Tezge pune raznovrsne robe dočekale su posetioce u središnjem delu Ulice Lola Ribara i protezale se sve do Hale sportova. U ponudi je, upadljivo, preovladavala je najjeftinija i, ujedno, najtraženija roba – turski peškiri, veš i čarape, sa rasponom cena od 50 do 150 dinara. Prodavale su se i farmerice i majice, patike i papuče, naočare za sunce, bižuterija, slatkiši…

Za one koji su hteli da pazare nešto i za kuću, nudili su se namštaj, baštenske garniture, tepisi, zavese, posuđe i posteljina. Za predah od šetnji između prodajnih štandova, bili su postavljeni šatori ispred kojih su se nudili specijaliteti sa roštilja. Ali, gužve tokom dana nije bilo, a ugostitelji su se tešili da će prava navala uslediti tek predveče, kako su kazali, kako je blo i svih prethodnih godina. Međutim, kada je usledila navala, snimak menija koji je Emilija okačila na Tik Toku, a kroz koji je predstavila svoj šok i iznenađenje cenama ručka koji su platili u jednom od objekata ispod šatre, govori nam nešto drugo.

@paunovicemaa Šok 😂😂 #vasar #pozarevac #srbija #fyp #viral ♬ original sound – Eмилија Пауновић ✈️

Naime, umesto 2.000 dinara, koliko je mislila da će joj koštati obrok, ona je platila hranu 5.600 dinara za njih troje. Ono što posebno ostavlja u šoku jeste cena salate i roštilja na vašaru.

– Koliko nas je koštala večera na požarevačkom vašaru? Ja već tri godine ne propuštam vašar, a ni šator. Međutim, ovo je prvi put da sam rešila da probam nešto od hrane pod šatorom. Zanimalo me je koliko to može da košta. Pa ne može valjda na vašaru da bude više od 2.000 dinara. Paradajz salata 400 dindži. Sirac 800 dindži. Kupus salata 300 dindži. Kečap i majonez smo dobili besplatno. E sad idemo na pravu stvar. Bela vešalica 1.800 dinara. pljeska 1.200, ćevapi 1.100 dinara. Račun nam je ispao 5.600 dinara. Nije nam jasno gde nam je uračunao piće. Malo je reći da sam šokirana, mogla sam da pojedem 18 pljeskavica u lokalnoj ćevabdžinici u Požarevcu – , rekla je ona pokazujući blok račun koji su dobili na kraju.

Foto: TPKNEWS

Inače, vašar u Požarevcu nekada se zvao Sedmojulski, da bi kasnije promenio ime u Ivandanski. I, u kontinuitetu se održavao sve do 2020, kada je – prvi put za sedam decenija – izostao zbog pandemije korone.

(Tpknews.com/TikTok)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker