POŽAR U ZABELI: Vatra u paviljonu u kojem se nalaze “crvene beretke”, dvojica zatvorenika umalo stradala!

U požarevačkom zatvoru “Zabela” izbio je požar u petak, oko 16 sati, u kojem su zamalo stradala dvojica zatvorenika.

Foto: ilustracija/Shutterstock/Pixabay

Prema nezvaničnim saznanjima, požar je izbio u petak, oko 16 sati, u strogo čuvanom Sedmom paviljonu “Zabele” u kojem višedecenijske kazne služe Radomir Marković (77), bivši šef Državne bezbednosti u vreme vladavine Slobodana Miloševića, Nenad Bujošević Rambo (53) i Branko Berček (46), bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije (JSO) i Sretko Kalinić (49), osuđeni pripadnik “zemunskog klana”.

– Dim je prvi primetio Branko Berček, nekadašnji pripadnik “crvenih beretki”, koji je bio u redovnoj šetnji u zatvorskom krugu. Čak je i osetio miris dima iaoko je bio dosta udaljen od mesta požara. On je odmah dozvao zatvorske čuvare koji u kućicama motre na zatvorenike i obavestio ih da dim kulja iz ćelije na drugom spratu Sedmog paviljona. Čuvari nisu mogli odmah da odozgo sa zida vide dim jer je bilo sunčano vreme, a ćelija u kojoj je bio požar se nalazi nisko – kaže dobro upućen izvor.

Kako se nezvanično saznaje, stražari su, potom, brzo reagovali i otvorili vrata ćelije u kojoj je izbio požar.

– Iznutra su jedva od dima videli dvojicu zatvorenika, koji su bili onesvešćeni. Izvukli su ih napolje i odmah počeli da im ukazuju pomoć, pošto su se nagutali ugljen-monoksida. Jednog zatvorenika su uspeli da povrate, dok su drugog odvezli onesvešćenog u bolnicu, gde se oporavlja. Sve zatvorenike koji su bili u šetnji su vratili odmah u ćelije – priča izvor.

Prema rečima izvora, dvojica zatvorenika su u vreme izbijanja spavali, a sumnja se da su se onesvestili od dima. Zasad nije poznat uzrok požara.

– Sva sreća što je primećen na vreme i što su izbegnute ljudske žrtve. Takođe je dobro što ga je Berček primetio na vreme da se ne proširi dalje – navodi izvor.

(Tpknews.com/Informer)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker