SAMOUBILAČKA ODLUKA: U inat Vučiću, petrovački naprednjaci odbili da izglasaju nepoverenje Nebojši Stefanoviću!

Kako TPKNEWS saznaje, Opštinski odbor SNS Petrovac na Mlavi zbog ozbiljnog unutarstranačkog sukoba nije izglasao nepoverenje ministru odbrane i visokom funkcioneru SNS-a, Nebojši Stefanoviću.

Foto: Promo

Nepoverenje vrha Srpske napredne stranke prema odboru naprednjaka u Petrovcu na Mlavi odavno ni za koga nije novost.

Podsetimo, ključni moment početka nepoverenja vrha Srpske napredne stranke prema odboru naprednjaka u Petrovcu na Mlavi je bio kada je tek obnovljeni most “Gospodar veliki” preko reke Mlave napukao i pre nego što je trebalo da bude otvoren za saobraćaj što je izazvalo skandal neviđenih razmera jer je ministarka Zorana Mihajlović u poslednjem momentu odustala od dolaska na svečano puštanje mosta u rad.

Dok posebna je priča cena izvedenih radova koja je iznosila preko 1,5 miliona evra u čiju opravdanost samo beskrajno naivan čovek može poverovati. Od tada republika Petrovcu na Mlavi uvaljuje samo “koske” poput ruinirane zgrade stare osnovne škole ili bivše kasarne.

Da bi ove dve lokacije poslužile za bilo šta potrebni su milioni evra za eventualnu restauraciju kada je u pitanju zgrada stare škole ili još i više novca za uklanjanje ruševina stare kasarne i parcelisanje, dovođenje potrebne infrastrukture za često pominjane “strane investitore”, a iz ovoga je veoma jasno da se država ratosiljala “bede” kada su u pitanju pomenuti objekti.

Prema saznanjima TPKNEWS, poslednja u nizu zaprepašćujućih odluka Opštinskog odbora SNS Petrovac na Mlavi dogodila se pre nekoliko večeri kada je većina petrovačkih naprednjaka odbila da izglasa nepoverenje stranačkom funkcioneru Nebojši Stefanoviću, inače aktuelnom ministru odbrane Republike Srbije. Iako je iz vrha SNS svim lokalnim odborima stigla direktiva da se Stefanoviću mora izglasati nepoverenje kako bi se na njega izvršio pritisak, petrovački odbor se na to oglušio i velikom većinom odlučio da se inati sa samim Aleksandrom Vučićem.

Vučić želi da se što pre otarasi nezgodnog Stefanovića koji o njemu i njegovom bratu Andreju mnogo zna, a u najmanju ruku da ga prisili na odustajanje od “otvaranja fioke”.

Razloge u ovako nerazumnoj odluci petrovačkog SNS-a i zabadanja prsta u oči predsedniku Srpske napredne stranke i Srbije pre svega treba tražiti u činjenici da je Vučić odbio da zaštiti ključne funkcionere i opštinske operativce petrovačkih naprednjaka od ovlašćenog revizora pa je revizor češljajući papire opštine Petrovac na Mlavi pronašao milionske nezakonitosti i nameštanje tendera jednim istim firmama. Uz to, utvrđeno je da je načelnik opštinske uprave isplaćivao bonuse i navodni prekovremeni rad nekim zaposlenima u upravi u dinarskoj protivvrednosti od preko 15 hiljade evra i to bez potrebnih papira, izveštaja o prekovremenom radu, rešenja o isplati…. Detaljan izveštaj revizora možete pogledati OVDE.

Ne treba ni govoriti da je prekovremeni rad u opštinskim upravama bilo gde pa i u Petrovcu na Mlavi prava naučna fantastika. U toj famoznoj zgradi zaposleni uglavnom bar dolaze i odlaze sa posla na vreme, a svakako ne rade prekovremeno, dok se “rad” funkcionera svodi na samo nekoliko sati provedenih na poslu kad im se prohte, a i na sedenje po lokalnim kafićima.

Obiman i precizan Izveštaj ovlašćenog revizora doveo je do toga da policijski inspektori PU Požarevac skoro da i ne izlaze iz zgrade OU Petrovac na Mlavi. Još jedan razlog zašto policija bukvalno “spava” u opštini Petrovac su i činjenice da je opština, prema izveštajima sa terena, u nekim selima izdavala u zakup određene parcele, na papiru njive, pašnjake… privatnim licima. Međutim, na licu mesta se radilo o šumama koje su ta lica nezakonito posekla, a samo se može naslutiti gde je novac od prodaje završio i ko je sve “podmazan”. Umesto da se po zakonu zemljište preimenuje i šume zaštite, to nije učinjeno, a istraga će utvrditi zašto.

Ogorčeni na Vučića i potpuno izgubivši kompas, vrh petrovačkih naprednjaka je doneo samoubilačku odluku da se osloni na Stefanovića nadajući se da on ima dovoljno materijala u fioci da obori Vučića i pred srpskom javnošću ispadne heroj. Takvim razvojem događaja bili bi spaseni od odgovornosti i mnogi petrovački SNS funkcioneri.

Međutim, svako ko se malo bolje razume u politiku i u glavi ima malo više inteligencije zna da se u politici ovakva pat pozicija dva visoka stranačka funkcionera koji puno znaju jedan o drugome uglavnom završava kompromisom po sistemu “ne diraj ti mene, neću ni ja tebe”. Epilog najverovatnije može biti da Stefanović ipak zadrži određene pozicije, a da Vučić ostane “glavni baja”.

Kada je u pitanju Petrovac na Mlavi, Vučić sigurno neće zaboraviti zaboden nož u leđa petrovačkih vlastodržaca pa će bilo kakve investicije u Petrovacu na Mlavi i zapošljavanje pre svega mladih biti misaona imenica. Još gora sudbina može snaći petrovačke SNS funkcionere jer će sujetni Vučić sigurno, figurativno rečeno, dodati gas kada su u pitanju navedene istrage. Možda iz svega na kraju ispadne i nešto dobro, budimo strpljivi. Kad smo naprednjake mogli da trpimo skoro deset godina, sačekamo još malo do njihovog odlaska u istoriju.

UMESTO SALAME U SENDVIČIMA SAMO NAMAZ JEFTINOG MARGARINA

Takođe saznajemo i da je na pomenutom sastanku OO SNS Petrovac na Mlavi bilo i drugačijih tonova, pre svega penzionera i lica skromnijeg materijalnog stanja koji su ovakvu odluku kritikovali strahujući da će Vučić ubuduće Petrovčanima koji putuju na mitinge uskratiti sendviče sa salamom i da će u sendvičima možda biti samo namaza jeftinog margarina. Jedan penzioner je predvideo još gori scenario, a to je da sendviči mogu biti potpuno ukinuti! I ne samo to. Očajni penzioner je u strahu napomenuo da se može desiti da zbog ovakve odluke ponestane novca koji bi se iz opštinskog budžeta ponovo mogao isisati za kupovinu glasova na narednim izborima!

Za nevericu, a kako pouzdano saznajemo, jedna baka je na već više puta pomenutom, kritičnom sastanku, zavapila da ako se nastavi sa sukobom sa vrhom SNS-a, opravdano je očekivati da Vučić preko vlasnika Pinka Željka Mitrovića kazni petrovačke penzionere – naprednjake na način što bi im uskratio signal TV Pink pa bi tako ostali bez mogućnosti gledanja Zadruge, Farme i emotivnih nastupa Dragana J. Vučićevića u jutarnjem programu gde upozorava na svakodnevne moguće atentate na predsednika! Uz saosećanje sa navedenim penzionerima i njihovim zdravorazumskim stavovima, čekamo epilog ove, možemo slobodno reći, drame.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker