POLICIJSKE MUKE ZBOG BURKE: U Austriji se zbog kontroverznog zakona kažnjavaju maskote, ljudi sa maskama protiv smoga ili kapama

Nakon što je Austrija krajem prošle godine zabranila javno pokrivanje lica lokalni policajci kritikovali su novi zakon jer je ustanovljeno da su novi propisi uglavnom rezultirali izdavanjem upozorenja ljudima koji su nosili maske protiv smoga, skijaške potkape i razne kostime.

Kako piše britanski Gardian, od ukupno 29 izdatih kazni tek četiri se odnose na verska pokrivala za glavu, a sve četiri kazne napisane su jednoj ženi koja je bila uporna u nošenju burke.

Prema dostupnim podacima, većina kazni izdata je osobama koje su nosile maske protiv smoga, skijaške potkape ili su bile u kostimu. U Tirolu, na primer, šest osoba je kažnjeno zbog nošenja skijaške opreme, dok se ostale kazne odnose na azijske turiste koji su sleteli na bečki aerodrom Švenhat naoružani maskama protiv smoga.

Jedna od kazni upućena je muškarcu u kostim u zeca Leska, maskote austrijske parlamentarne omladine, i to dok je s filmskom ekipom snimao promo spot ispred zgrade parlamenta.

U drugom slučaju kažnjen sa 150 evra je kažnjen muškarac koji je bio odeven u kostim morskog psa za potrebe reklamiranja jedne trgovine.

‘Ukoliko je namjra ovog zakona bila borba se protiv konzervativnog islama, moram reći da je taj zakon u potpunosti podbacio’, izjavio je jedan od šefova austrijskog policijskog sindikata Herman Grejlinger, dodajući kako se mnogi policajci ustručavaju da primenjuju taj zakon.

(Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker