ISPOVEST SESTRE IGORA VACLAVIĆA: “Ja sam šokirana, ali mu poručujem da izdrži, cela porodica je sa tobom!”

Sestra osumnjičenog ubice iz Subotice Igora Vaclavića, za kojim traga Italija, gostovala je na italijanskoj televiziji tvrdeći da ne zna gde joj je brat.

Screenshot

Nikoleta Bergel, sestra Igora Vaclavića, koji je u bekstvu već dvadeset tri dana, u subotu je dala intervju italijanskoj televiziji u kojem je otkrila do sada nepoznate detalje o svom bratu.

Kako su preneli mediji, Nikoleta Bergel u Subotici živi s majkom, a kako je navela, njen brat je porodični dom napustio kad je ona imala četiri ili pet godina.

Interviju Igorovoj sestri Italijanski novinar Francesca Carollo započinje pitanjima:

Kada ste poslednji put videli ili čuli brata?

“Imala sam 4 ili 5 godina kada je otišao iz Srbije i od tada sa njim sam razgovarala jednom ili dva puta godišnje, tako da ne mogu da kažem da ga tako dobro poznajem. Poslednji put sam razgovarala sa njim prošle godine, ali to nije bio dugačak razgovor. Uvek smo razgovarali preko Fejsbuka, jer on nikada nas nije nazvao telefonom i zato nemamo njegov broj. ”

Na pitanje novinara na ono što je uradio u Italiji, Igorova sestra je odgovorila:

“Moj brat nikada mi nije ništa rekao, ali sa slika koje je stavljao na internetu mislili smo da je radio u prodavnici automobila.”

Da li vam je slao novac? 
“Ne, ne… nikad poslao ništa.”

Koje je pravo ime vašeg brata?
“Norbert Feher”.

Da li ste znali da se zvao i Igor?
Ne, jer nisam znala ništa o ovoj priči sve dok nisam pročitala na Fejsbuku.”

Znači Igor Vaclavić vama ne govori ništa …
“Apsolutno ništa.”

Znači da Fejsbuk profil sa kojeg vam je pisao je Norberto Ezechiele Feher.
“Da, tačno.”

Niste znali da je bio u zatvoru u Italiji? “
“Ne… moja porodica zna nešto, ali nikada nisu želeli da razgovaraju o tome sa mnom.”

Da li ste znali možda gde je naučio da rukuje sa oružjem?
“Ne znam. Nikada mi nije govorio o svom životu.”

Da li ste iznenađeni da je ubica? I da je ubio najmanje dvoje ljudi u Italiji?
“Iznenađena sam! Cela moja porodica je iznenađena… to je zato što do sada nikada nisam ništa loše čula o njemu. Cela moja porodica je šokirana.”

Da li je policija kontaktirala vas ili vašu porodicu?
“Da, srpska policija je kontaktirala majku, ali Italijanska nije još uvek. Nisam sigurna, ali svakako srpska policija jeste.”

Da li znate da u Italiji na stotine policajaca su u potrazi za vašim bratom? Da li želite nešto da mu kažete? Da se ​​preda policiji?
“Znam da nije počinio te zločine, hoću svima da kažem da moj brat nije takav kaoko su ga opisali… Izdrži sve će biti u redu. Moj brat nije takav. Naša porodica je sa tobom… trebaš samo da izdržiš. ”

Ali sve što je učinio…
“Znam da je napravio grešku, ali možda će biti uhapšen za nešto što nije uradio. Niko nije siguran da li je on uradio sve ove stvari za koje je optužen, jer niko nije bio tamo. Ne poznajem ga dobro, ne znam koji su njegovi prijateli. Sve može da se desi, ali mi se trudimo da on izdrži i da dobije novu šansu. ”

Podsetimo, Igor Vaclavić aka Norbert Feher sumnjiči se da je ubio dvojicu muškaraca u okolini Bolonje. Policija već 23 dana pretražuje šumu između Bolonje i Ferare, a veruje se da je osumnjičeni ranjen. Dosadašnja istraga je pokazala da je Srbin imao pomagače, od kojih je saslušana izvesna Rumunka s kojom je navodno bio u vezi.

UBIO I TREĆI PUT?

Italijanski mediji su preneli da je policija otvorila istragu i povodom ubistva čuvara Salvatorea Čijanezea u decembru 2015. Navodno, sumnja se da je Vaclavić i njega ubio.

– Princip ubistva je isti kao i kod ova dva zbog kojih traže Vaclavića. Metak kojim je Čijaneze ubijen je bugarskog porekla, pa bi Vaclavić, kao deo „slovenske bande“, mogao da bude izvršilac – preneli su mediji.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker