ITALIJA NOVI REKORDER: Preko 7.000 neželjenih reakcija nakon Fajzerove vakcine, 7,6% kritično!

Prema prvom izveštaju Italijanske agencije za lekove (AIFA), u Italiji, od 1.564.090 pelcovanih Fajzerovom vakcinom između 27. decembra 2020. i 26. januara 2021. godine, 7.811 pretrpelo je neželjene reakcije nakon vakcinacije.

Foto: urbanpost.it

Od 7.811 neželjene reakcije, 92,4% pretrpeli su blage reakcije koje nisu opasne po život, a to su bol na mestu inekcije, povišena temperatura, glavobolja, mučnina i bolovi u mišićima, dok od ukupnog broja prijavljenih neželjenih reakcija, kod 7,6% došlo je do teških nuspojava koji su zahtevali hitnu terapiju. Oni su svi hospitalizovani i njihovo stanje je još uvek kritično, navedeno je u mesečnom izveštaju Italijanske agencije za lekove (AIFA).

U izveštaju se dalje navodi da su blage neželjene reakcije uglavnom nastupile nakon prve doze Fajzerove vakcine kojom je pelcovano 99% građana, dok 1% građana pelcovano je vakcinom Moderna.

Među neželjenim reakcijama, kod pelcovanih Fajzerom primećeno je još i parestezija, vrtoglavica, pospanost i poremećaj ukusa, dok su kod pelcovanih vakcinom Moderna primećene neželjene reakcije u vidu mučnine i bolova u stomaku.

U 85% slučajeva do neželjenih reakcija je došlo istog dana vakcinacije ili narednog dana, a do teških nuspojava je došlo nakon druge doze Fajzerove vakcine.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker