DEMANTOVALI PA SLAGALI: Stigli prvi autobusi sa migrantima u Braničevski okrug!?

Ovih dana javnost u Braničevskom okrugu se uzbudila vešću koju smo preneli da će se izbeglice iz Sirije i drugih zemalja sa bliskog istoka naseliti u nekoliko opština ovog okruga.

Foto: Ilustracija

Tačnije, njih 800 trebali bi da se nasele na teritoriji u opštine Veliko Gradište i 1.000 na teritoriji Žabare.

Nakon ove vesti predsednik opštine Žabari, Jovan Lukić, demantovao je ovu vest. On je poručio žiteljima opštine Žabari da ne brinu zbog ovih lažnih vesti i da je davno prošla 1945. godina, kada su se komunisti useljavali u tuđe kuće i oduzimali građanima imovinu, nakon toga je uz pratnju celog voda sendvičara, njih 15-tak, 13. februara podneo krivične prijave protiv 30-tak lica zbog “Izazivanja panike i nereda”.

Pre Lukića, saopštenje za javnost o naseljavanju 800 migranata na područje opštine Veliko Gradište dao je i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić. Naime, on ovu vest nije demantovao već je poručio da “ukoliko organi opštine Veliko Gradište budu imali bilo kakvih dodatnih informacija u vezi smeštaja migranata na teritoriju opštine, o tome će blagovremeno obavestiti građane”.

Međutim, kontroverzni biznismen Nikola Sandulović, je u nedelju 16. februara na svom FB profilu napisao u postu da su u subotu 15. februara na graničnom prelazu Srbije i Rumunije u Srbiju tokom dana ušlo 11 autobusa punih emigranata, tj. ukupno 550 migranata!

Sandulović tvrdi da je zadnji autobus ušao u 21 sat i 10 minuta. On navodi da ti migranti treba da se nasele u okolini Vršca, Bele Crkve kao i oko Negotina, Velikog Gradišta i selima prema granici, jer u tim delovima ima ogroman broj praznih kuća!

Redakcija portala “TPKNEWS” je danas dobila usmenu potvrdu od izvora iz Beograda, i to, od čoveka iz Vučićeve administracije koji je do sada za Vladu Srbije uspešno sklopio veliki broj diplomatskih saradnji. On nam je takođe potvrdio da su svi lokalni funkcioneri opština na čijim teritorijama treba da se nasele migranti, upoznati sa ovim planom. I svima je zaprećeno da nikako ne smeju da izgube vlast na narednim izborima, niti da pre izbora upoznaju javnost sa ovom namerom Vlade Srbije u vezi migranta, u protivnom biće svi pušteni niz vodu ili niz Dunav.

Kako nam je naš izvor potvrdio, migranti koji su u subotu autobusima dopremljeni iz Rumunije u Srbiju, su deo sporazuma o Readmisiji koji je Srbija potpisala sa međunarodnom zajednicom.

U ovom slučaju znajući identitet našeg izvora, možemo slobodno da tvrdimo da naši lokalni funkcioneri lažu i obmanjuju javnost samo da bi održali vlast radi ličnih interesa.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Pa gde ima veci lazova od Pozarevackog odnosno Branicevskog okruga. U pitanu su pare i licni interes. Cak uporedjuje ovaj Cetnik koji i nezna sta su bili cetnici, dasu komunisti oduzimali kuce posle rata. Jesu uzimali lopove alu su davali sirotinji a vi dajete izbeglicama iz licnih interesa. Najgore ste rukovodstvo u Srbiji.

  2. Predsednik opštine Veliko Gradiste ima 40-ak apartmana (što se zna) na Srebrnom Jezeru, još par vikendica, kuća i lokala… Pa neka vodi kod njega i smesti imigrante!

  3. Ovo će saznati 0.1% građana Srbije.
    Šta vide na TV-u tome slepo veruju, ma ima narod (većina) vlast baš kakvu i zaslužuje.
    A izuzeci koji nisu to zaslužili, nek se je*u.
    SNS je skoro pola srbije, slio se sav šljam na jedno mesto i oni odlučuju o budućnosti svih.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker