DIJASPORA PORUČUJE: Izbori za Radničku komoru u Austriji prilika za političko angažovanje Srpkinja i Srba

Predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF) Aleksandar Stanković poziva sve sunarodnike da iskoriste svoje glasačko pravo na izborima za Radničku komoru (Arbeiterkammer).

Aleksandar Stanković sa Renate Anderl/Foto: ASSF

Izbori za Radničku komoru, po pokrajinama u Austriji, održavaju se od 26. januara do 8. februara u Salcburgu, od 29. januara do 8. februara u Tirolu, od 4. marta do 13. marta u Koruškoj, od 5. marta do 18. marta u Gornjoj Austriji, od 10. marta do 23. marta u Beču, Burglandu, Donjoj Austriji i od 16. aprila do 29. aprila u Štajerskoj.

– Ove godine se održavaju važni izbori za sve nas koji živimo ovde u Austriji. To je odlična prilika da Srpkinje i Srbi konačno počnu da se aktivno politički angažuju. S obzirom da u Austriji živi više od 300.000 ljudi srpskog prorekla, a najveći deo njih u Beču, vreme je da se i njihov glas čuje u austrijskoj politici – , kaže Stanković, saopštava ASSF.

– Izbori za Radničku komoru su prvi važni izbori koji nas očekuju u narednom periodu i na mnogim listama se nalaze naši sunarodnici. Zato je vrlo važno da svi iskoristimo svoje glasačko pravo i damo svoj glas listi i predstavniku koji će se aktivno i svom snagom zalagati za prava zaposlenih i radnika. Na izborima za Radničku komoru glasačko pravo imaju svi zaposleni i radnici, bez obzira na državljanstvo. Iskoristite svoje glasačko pravo, dajte svoj glas onome ko će se boriti za vaša prava – , poziva Stanković.

Osim izbora za Radničku komoru, u alpskoj republici se u 2024. godini 9. juna održavaju i izbori za Evropski parlament kao i redovni parlamentarni izbori koji su planirani za jesen ove godine.

O ASSF

Austrijski savez srpskog folklora (ASSF) osnovan je 2020. godine i okuplja 28 udruženja, klubova i kulturno-umetničkih društava iz Austrije. Glavna misija Saveza je da razvija, unapređuje, koordinira i povezuje kulturno-umetnička društva, kako međusobno, tako i sa drugim relevantnim ustanovama kulture u matici i Republici Austriji, dok je glavna delatnost očuvanje, podsticanje i izvođenje srpskih tradicionalnih igara.

(Tpknews.com)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker