Gradištanci, uzmite račun i pomozite svojoj opštini!

Nakon proglašenja 2017. i 2018. godinama borbe protiv sive ekonomije, Vlada Republike Srbije u saradnji sa NALED-om, pokrenula je nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“, sa nagradnim fondom u vrednosti od 135.344.181,46 dinara.

Paralelno sa nagradnom igrom organizuje se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. To znači da se učešćem u nagradnoj igri građani ne bore samo za sebe – već i za grad u kojem žive, dok svaki izdati račun ili slip predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva.

Nagrade za 12 najaktivnijih lokalnih zajednica su wi-fi zone sa besplatnim internetom za sve građane, a prvih 5 opština i gradova dobiće namenska finansijska sredstva za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja – o čemu će putem glasanja odlučivati građani pobedničkih opština.

Sve aktuelne informacije o nagradnoj igri, možete pronaći na sajtu www.uzmiracun.rs, a rang liste opština i trenutni presek 12 prvoplasiranih, kao i poziciju vaše lokalne samouprave možete svakodnevno pratiti na stranici Takmičenje opština i gradova.

Konačna rang lista prvih 12 opština biće poznata početkom aprila, a nagradna igra Uzmi račun i pobedi završava se 31. marta poslednjim izvlačenjem nagrada, dok je na jesen planirano da se održi i drugi ciklus takmičenja.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker