ZAHUHTAVA SE RAT ZA PREVLAST U KUČEVU: Jedna Srpska napredna stranka, dve struje!

Tragajući ovih dana za istinom došli smo do zanimljivih informacija iz opštine Kučevo. Jedna Srpska napredna stranka, dve struje.

Foto: Redit/Ilustracija

Izgleda da politika jednog dela Srpske napredne stranke koja je trenutno na vlasti u Kučevu je u suprotnosti sa ciljevima Srpske napredne stranke Srbije na nivou Republike koju predvodi Aaleksandar Vučić i sa politikom ogranka Srpske napredne stranke u Kučevu koju predvodi Zoran Milekić.

Očigledno je da politika koju propagiraju Aleksandar Vučić i Zoran Milekić nije ista kao polititika koju vodi predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kučevo, Novica Janošević.

Iz svega ovoga, dolazi se do zaključka da, dok se predsednik Aleksandar Vučić na nivou Republike a Zoran Milekić na nivou opštine Kučevo zalažu za ekonomski prosperitet, borbu protiv korupcije i kriminala, približavanje Evropskoj uniji i boljem životu građana, sa druge strane Novica Janošević zajedno sa svojim saradnicima na nivou aktuelne opštinske vlasti u Kučevu, pokušava da zadrži stare metode vladavine kojima se i dalje ucenjuje građanstvo, zadržava siromaštvo i anarhija u opštini Kučevo.

Kao što su mnogi Kučevljani u poslednje vreme veoma često mogli da vide na raznim portalima i društvenim mrežama gde se plasiraju razne dezininformacije o Zoranu Milekiću, Vladimiru Stojanoviću, Davoru Stanojeviću, Jasmini Ćamilović, Siniši Brsanoviću, Slavici Bulutić, Snežani Gržobić Pavlović ali i o mnogim drugima koji istinski žele da promene sliku Kučeva na bolje. Jedno je sigrno, razvoj opštine Kučevo se mora nastaviti bez obzira na ogovaranja od strane Novice Janoševića i njegovih saradnika.

Očito da su Milekić i njegov tim i svi građani opštine Kučevo bez obzira na političku pripadnost rešili da nastave da doprinose opštem boljitku građana i ubrzanom razvoju opštine Kučevo. Verbalna agresija njihovih neistomišljenika je samo način da se zaštite od promena koje će neminovno uslediti.

Posebno je ovih dana na meti aktuelne opštinske vlasti bio Siniša Brsanović koji je zadnjih godina pokrenuo više projekata koji su u toku realizacije a na neke se čeka pristanak rukovodstva opštine koje na sve moguće načine pokušava da spreči započete investicije i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta u opštine Kučevo.

Opšte je poznat stav Novice Janoševića i rukovodstva opštine Kučevo da ne žele investitore jer bi to dovelo do ekonomske samostalnosti građana a time i do slabljenja njihovog uticaja. Za njih je najpovoljnija situacija da opština i institucije čiji je osnivač opština budu jedini poslodavci i time kontrolišu celu opštinu. Izgleda da taj koncept ruši Siniša Brsanović koji je na prag Kučeva doveo više investitora, koji imaju već potpisana odgovarajuća dokumenta sa resornim ministarstvima i državnim institucijama.

U razgovoru sa građanima opštine Kučevo saznali smo da se na Sinišu Brsanovića ali i na sve one koji žele investicije i otvaranje novih radnih mesta, opštinsko rukovodstvo vrši ogroman pritisak, u toj nameri ne biraju sredstva, ponekad se ponašaju toliko drsko da se stiče utisak da opštinsko rukovodstvo zastupa svoje privante interese a ne interese građana i privrede.

Italijanska kompanija “Classiwood” je osnovala u Kučevu privredno društvo za proizvodnju rezane građe i elemenata za nameštaj sa daljom namerom da osnuje fabriku za proizvodnju nameštaja, podnih obloga i parketa. Problemi su nastali odbijanjem JP “Srbijašume” da im isporuči sirovinu a sadašnje rukovodstvo opštine Kučevo je donelo odluku da na sadašnjoj lokaciji italijanske fabrike u Kučevu dovede drugog investitora iako je italijanska kompanija investirala veću sumu novca u renoviranje objekta, kupovinu mašina i opreme.

Proizvodni pogon kompanije “Classiwood”

Kompanija “Wishwakarma Enterprisses” iz Indije je pismeno potvrdila nameru da želi da investira 200 miliona evra u otvaranje fabrike cementa u opštini Kučevo i o tome su obavestili rukovodstvo opštine Kučevo. Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju između “Wishwakarma Enterprisses” i Opštine Kučevo, bile bi pokrenute aktivnosti na izgradnji cementare a sporazumom je između ostalog predviđeno upošljavanje radne snage i preduzeća sa teritorije opštine Kučevo ali i iz susednih opština i tokom izgradnje cementare. Sadašnje opštinsko rukovodstvo Opštine Kučevo se ne izjašnjava o predlogu investitora, bez obzira što bi realizacijom investicije bilo zaposleno 1000 radnika.

Predstavnici Indijske kompanije “Wishwakarma Enterprisses”

Kompanija “Bloskhaus” je potpisala predugovor sa preduzećem “Nicoo” doo o kupovini kompletne imovine bivšeg ŠIK-a Kučevo uz određene finansijske garancije. Služba Katastra nepokretnosti Kučevo na osnovu podnetog zahteva “Nicco” doo od pre sedam meseci, još nije završila uknjiženje svih objekata.

Predstavnici Nemačke kompanije “Blockhaus”

Koliko je opštinsko rukovodstvo zainteresovano za realizaciju ove investicije vidi se po donetoj odluci da se na parceli u krugu ŠIK Kučevo, na kojoj “Nicco” doo ima pravo korišćenja zatraži zaštita imovinsko-pravnih interesa opštine Kučevo kako bi se sprečio dalji nastavak investicije ali i zaposlenje više stotina radnika. Planirano je da na lokacji bivšeg ŠIK-a Kučevo investira nekoliko nemačkih kompanija.

Stalne posete opštini Kučevo, investitora iz Nemačke, Italije, Turske, Kine, Velike Britanije, Slovenije, Bugarske, Češke i Srbije, čija je namera da investiraju u opštini Kučevo u oblastima metalne industrije, drvne industrije, industriji tekstila, autoindustriji, proizvodnji građevinskog materijala, rudarstvu, turizmu, proizvodnji zdrave hrane, reciklaži otpada, gradskoj toplani, putnoj infrastrukturi, su znak da je Kučevo atraktivna sredina za investiranje čiji dalji razvoj onemogućava lokalna aktuelna vlast u Kučevu.

Sastanak sa predstavnikom kompanije “Sinoma” iz Kine

Da se ne misli samo na nove investiture nego i na one koji već posluju u Kučevu napravljeni su prvi koraci saradnje kompanija iz Srbije a posebno kompanija sa teritorije Braničevskog regiona i kompanija iz Nigerije kao jednog od većih tržišta na svetu. Predstavnici Nigerijske delegacije zajedno sa Sinišom Brsanovićem i Davorom Stanojevićem već su imali sastanke u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija, Ministarstvu privrede, Privrednoj komori Srbije i Razvojnoj agenciji Srbije. Odmah nakon smirivanja situacije sa Covid-19 u Kučevu se očekuje veliki privredni skup privrednika iz Srbije i Nigerije uz prisustvo predstavnika obeju Vlada, vladinih institucija i Privrednih komora Nigerije i Srbije.

Sujeta sadašnjeg rukovodstva opštine Kučevo je veoma opasna po sve građane opštine Kučevo, dok sa jedne strane predsednik Aleksandar Vučić i Republičke institucije udovoljavaju investitorima, čine za njih čak i nemoguće da bi ih zadržali u Srbiji, rukovodstvo opštine Kučevo, sve čini da do tih investicija ne dođe. Svaka objavljena informacija o nekom investitoru koji želi da investira u Kučevo, dočekana je na nož od strane Novice Janoševića, zamenika predsednika opštine Kučevo Nenada Mikića i drugig njihovih saradnika, pri čemu su se svojski trudili da demantuju ono što se demantovati ne može a to je istina.

Siniši Brsanoviću ali i njegovim saradnicima zbog dovođenja investicija u opštini Kučevo, opštinsko rukovodstvo preti procesuiranjem, i na sve moguće načine pokušava da ih spreči u tome.

Program ekonomskog razvoja opštine Kučevo koji je proteklih dana usvojila Skupština opštine Kučevo sa navodnim ciljem ekonomskog razvoja, jasno pokazuje već unapred smišljen plan pljačke novca iz budžeta opštine Kučevo i pljačke imovine građana opštine Kučevo. Mnogobrojni stručnjaci iz oblasti prava i ekonomije su već dali negativno mišljenje na ovaj program a sada ostaje da se o njemu izjasne i pravosudni organi.

Mi smo puno toga čuli i videli u Kučevu, zaključak ostavljamo našim čitaocima da sami presude, i steknu svoje mišljenje. Verovatno su mnogi od njih i upoznati sa situacijom u Kučevu ali i sa investitorima koji dolaze u opštini Kučevo sa nadom da će se opštinsko rukovodstvo konačno smilovati i početi da radi ono što je propisano zakonom a to je da bude u pravom smislu SERVIS GRAĐANA PRIVREDE.

(Dopisnik Tpknews.com iz Kučeva B.S.)

PROČITAJ I

5 Komentari

  1. Apsolutno tačno i realno tumačerno. Ovo je najgora ,,radikalsko-napredna,, vlast do sada, a pomenuti Janišević najveće zlo i ništavilo u novijoj istoriji, bez kapaciteta za bilo koju delatnost osim ličnog bahaćenja i uzuzpacije a koristi poluge ,,vlasti,, kao predsednik sns-a a istovremeno ,,Vlaškog nac. veća,, što nikako ne može da ide zajedno, a da u Srbistanu može, dno-dna, ugasite svetlo,….

  2. Novica Janošević je već petnaest godina na vlasti u Kučevo bio je podpredsednik opštine pa predsednik sada je predsednik opštinskog odbora SNS-a u Kučevu, za vreme njegove vladavine Kučevom nije otvorio ni jedno radno mesto sve svoje funkcije je koristio samo za lično bogaćenje. Sadašnje opštinnskoo rukovodstvo biće zapanćeno kao najgore u istoriji.

  3. Opisano je sadasnje realno stanje u Kucevu. Uglavnom su svi zaposljeni u opstini i javnim preduzecima pod kojekakvim ugovorima o delu na po mesec dana sa mizernim platama od 20.000 dinara. Ako se otvore firme i narod zaposli Novica Janosevic gubi kontrolu ucenjivanja. Pod ovom vlascu koja je trenutno na vlasti u Kucevu, gradjani se osecaju kao da su u Severnoj Koreji. Janosevicu je lako da se izivljava kada mesecno prima nekoliko plata iz Vlaskog nacionalnog saveta i opstine, sve na racun poreskih obveznika koji nemaju novac ni za najosnovnije potrebe.

  4. Samo da naglasimo i pipke pijavice ,,janošević,, tj. supruge mu nove, samozvanog direktora jedne oš u opštini Kučevo, zle i pakosne zene, nevaspitane i bahate (kao i svi oni), koja je uzurpirala apsolutnu ,,polugu,, vlasti, zloupotrebe u svim segmentima pogotovo pri zapošljavanju nestručnih partijskih botova, davanjem honorara poltronima, i sve…bez ikakve kontrole, ni od strane ministarstva, niti inspekcija, a da sve je to ista bagra, napreDNa.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker