“MIR, STABILNOST, VUČIĆ”: Od jula struja za domaćinstva skuplja 30%, a za privredu čak 70%

Ekonomski tigar polako gubi bitku sa realnošću, a od predizborne poruke „Mir, stabilnost, Vučić“ ostao nam je okrnjeni mir i naravno Vučić.

Ilustracija

Možemo se praviti da ne vidimo i ne marimo za sveopšta poskupljenja, mogu mediji ulepšavati stvarnost i govoriti o statističkim greškama koje predstavljaju nekakav ekonomski napredak Srbije, ali kada građanin Srbije sa penzijom manjom od 20 hiljada ili zaposleni sa platom od 35 hiljada dinara krene u prodavnicu nakon 20-og u mesecu, nikakve ružičaste prognoze i lažna obećanja ne mogu da nadomeste krčanje creva.

Već neko vreme se najavljuje poskupljenje struje. Grčić je EPS zavio u crno i napravio štetu blizu pola milijarde evra, a svoj urnebesni mandat začiniće nam Ana Brnabić sa svojim kabinetom jer se prema poslednjim, ali još uvek ne potvrđenim informacijama bliskih Vladi Srbije, u julu ili avgustu priprema poskupljenje električne energije i to u iznosu od 30 odsto za domaćinstva i 70 odsto za privredu.

Uskoro će onih 2 miliona i 200 hiljada sledbenika predsednika Srbije moći da uživaju u kolorizovanom mraku kada budu gasili svetla po kući i učili da hodaju u mraku. Ne može se Srbin prevariti, a još manje ovaj napredni, kalemljeni, koji će uvek naći neku kumovsku kombinaciju da prespoji kabl, obrne magnet ili jednostavno dobije otpis putem narodnih para.

Srbija je zemlja prilika, a svi ovi koji su u prethodnih 30 godina uzimali i otimali šta im je palo po ruku ne brinu mnogo uoči ledenog ekonomskog doba.

Šta će obična raja, svi ovi gologuzi sa iscepanim cipelama, koji štede na sapunu, kaladontu i dezodoransu kako bi državi isplatili sve, i ovako skupe namete?! Kada im deca budu dobijala otkaze jer će se poskupljenje osetno primetiti i u privredi, te u domaćim i stranim, velikim i malim, firmama, da li će i dalje da veruju u mir, u Vučića i njegovu navodnu stabilnost?

Skupljajte pare jer u more može da se gleda i preko gugla. Naravno, ako vam prethodno ne isključe struju.

PROČITAJ I

6 Komentari

  1. Metar drva u homolju je dostigao 60 eura,kažu prodavci da se ni sa tom cenom ne uklapaju. Biće veselo na zimu Bravo za Vučića! Ura!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker