TIODOROVIĆ PORUČUJE: Veoma je važno da se i deca i tinejdžeri vakcinišu protiv koronavirusa (VIDEO)

Branislav Tiodorović je rekao da se situacija ne poboljšava dinamikom koju su očekivali, i da očekuje da će do kraja godine, kada se ispitivanje privede kraju, moći da se vakcinišu i deca protiv koronavirusa, budući da su i ona u potencijalnoj opasnosti od zaražavanja jer se vraćaju u školske klupe.

Screenshot RTS

“Iz vanredne smo prošli u nepovoljnu, koja je jedna nijansa. To ne važi za celu zemlju, kao u Novom Pazaru i oko Novog Pazara. Imamo značajno smanjenje pozitivnih dijagnostikovanja novih slučajeva. Može se reći da imamo malo smanjenje broja prvih pregleda i da postoji smanjenje broja primljenih u hospital. Još imamo visok broj onih koji fatalno završe. Najvažnije je kontrolisati radno aktivno stanovništvo, a oni koji fatalno završe su stariji hronični bolesnici”, navodi Tiodorović.

Ima, napominje, i dece koja su u ozbiljnoj situaciji.

“Podaci govore da su oni pod kontrolom, ali da su u teškoj situaciji. Ako se kaže da su neka deca u Kragujevcu, Nišu, Beogradu na respiratoru, onda to govori o njihovom stanju”, napominje Tiodorović.

Prema njegovim rečima, vrše se ozbiljna ispitivanja vakcinacije kod dece.

“Kao što znate, ove vakcine su za populaciju od 18 godina, još uvek nisu predviđena za decu, ali sada se već radi jedna takva vrsta istraživanja na Fajzerovoj vakcinI, doduše istraživanje je mnogo duže trajalo” , naveo je Tiodorović.

On je naveo da su stručnjaci smatrali da deca ne treba da se imunizuju ni kada se pojavila vakcina protiv sezonskog gripa, ali da je nakon brojnih ispitivanja ustanovljeno da je ona u potpunosti bezbedna i za decu.

Tiodorović je rekao i da podržava odluku o povratku đaka osnovnih i srednjih škola uživo na nastavu 19. aprila, koja je doneta na sednici Kriznog štaba.

“Odluku koju smo na sednici doneli u vezi sa školama maksimalno podržavam i mislim da je veoma važna, a imali smo u vidu i to što će uskoro raspust, tako da će se i u tom smislu smanjiti mogućnost zaražavanja”, rekao je Tiodorović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker