GLEDAJTE UŽIVO! Šesti protest protiv aktuelne vlasti u Beogradu (DIREKTAN PRENOS)

Šesti protest protiv aktuelne vlasti pod nazivom “Jedan od pet miliona” počeo je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Foto: N1

Pored jednog od organizatora protesta, glumca Branislava Trifunovića, na današnjem skupu će govoriti i predsednica nevladine organizacije Evropski pokret sa Kosova i Metohije Rada Trajković.

Ovo je zemlja za nas a ne za lopove, prevarante, one koji kradu i uzimaju, rekao je na početku Branislav Trifunović, koji je obavestio prisutne da su iz Kraljeva krenuli ljudi pešice kako bi bili na protestu 16. januara, na protestu povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.

Dobili smo još jednog heroja, Deska iz Rakite – zaustavili su radove i poručili da možemo da se borimo za lepu i pravu zemlju. “Ima nas više i biće nas više i pobedićemo. Pobedićemo one koji narod nazivaju izdajnicima, stranima plaćenicima… Za njih imamo metle i gov**ve motke”, poručio je.

Prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronadju nalogodavci napada.

Zahtevi su prošireni, traži se pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.

Traži se i ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića kao i smene generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa RTS-a Nenada Lj. Stefanovića.

GLEDAJTE UŽIVO PROTEST U BEOGRADU!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker