STRANA INVESTICIJA: Krenula gradnja ritejl parka u Požarevcu (FOTO)

U Ulici Đure Đakovića u Požarevcu, u utorak je počela izgradnja ritejl parka “Stop šop”, čiji je vlasnik kompanija “Immofinanz” iz Austrije.

Kamen temeljac položili su Joško Piteša, menadžer ove kompanije i Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca. Objekat i veliki parking grade se na prostoru između garaže “Litasa”, DIS-a i “Rode”, u blizini koncerna “Bambi”, a građevinska dozvola za radove dobijena je početkom prošlog meseca.

“Drago nam je da je naša kompanija prvi strani investitor u Požarevcu posle dužeg vremena. Ritejl parkove izgradili smo u Čačku, Nišu i Valjevu, a pre dva meseca i u Lazarevcu. Sad gradimo u Požarevcu, pa slede Vršac i Sremska Mitrovica”, rekao je Piteša.

Gradonačelnik je istakao da je ova investicija veoma važna za Požarevac i da će u budućem ritejl parku posao naći 300 ljudi.

“Zahvaljujući ovom projektu, bićemo u prilici da stanovnike okolnih gradova upoznamo sa lepotama našeg grada i turističkom ponudom koja postaje jedan od naših glavnih aduta”, rekao je Spasović.

U prvoj fazi izgradiće se 7.000 kvadrata, koji će biti pušteni u rad narednog aprila. Nakon toga sledi i druga faza, koja će obuhvatiti gradnju još 3.000 kvadrata. Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 10 miliona evra. U okviru “Stop šopa” trenutno se nalazi 68 maloprodajnih objekata u osam zemalja: Slovačka, Mađarska, Austrija, Češka, Poljska, Slovenija, Rumunija i Srbija.

This slideshow requires JavaScript.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker